Мъж, убил жена си с кол, остава постоянно в ареста

Снимка: Pixabay

Окръжният съд във Велико Търново постанови мярка за неотклонение „задържане под стража” за 54-годишния Атанас Христов, който преби до смърт съпругата си. Магистратите се произнесоха с определение по искане на прокуратурата за постоянен арест на автобусния шофьор.

На Атанас Христов е повдигнато обвинение за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Жертвата е 50-годишната му съпруга Веселинка Христова, която умъртвил с множество удари с дървен кол. За извършеното от мъжа от павликенското село Паскалевец тежко умишлено престъпление, го грози наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Делото е образувано по искане на прокурор от ВТОП, поддържано в съдебно заседание. Защитникът на обвиняемия оставя на съда да прецени най-подходящата мярка за неотклонение, съобразно закона и наличните доказателства. Обвиняемият лично заявява, че не възразява на искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Според състава на ВТОС, въпреки ранния етап от разследването, са налице достатъчно обстоятелства, за да се направи обосновано предположение, че Атанас Христов е автор на деянието, в което е обвинен. „Налице е хипотезата за наличие на реална опасност обвиняемият да се укрие, предвид високата обществена опасност на деянието, за което законът предвижда наказание от над 10 години лишаване от свобода, както и от факта, че деецът е осъждан в миналото за друго престъпление”, казват от държавното обвинение.

Определението подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право