Мъж уби по погрешка свой близък с незаконна пушка в Хасковско

Снимка: Архив

74-годишен мъж е застрелян по погрешка от свой близък в село Лозен.

Районна прокуратура - Свиленград наблюдава досъдебно производство за причинена смърт по непредпазливост, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

На 26 май 2019 г. в с. Лозен, обл. Хасково, е причинена по непредпазливост смъртта на Г.Я., на 74 г., чрез използване на огнестрелно оръжие – малокалибрена пушка.

Към момента е установено, че извършител на деянието е Т.В., на 54 г., който е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. На 26 май 2019 г. Т.В. е гостувал в дома на пострадалия в с. Лозен, обл. Хасково. Той е живеел на семейни начала с дъщерята на пострадалия. Т.В. е използвал оръжието в двора на къщата, като по непредпазливост е прострелял Г.Я., след което е подал сигнал на тел. 112.

Т.В. не е притежавал законно разрешително за пушката. Предстои той да бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и да бъде привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 122 ал. 2 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт по непредпазливост другиму с огнестрелно оръжие и за престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс - за притежаване на оръжие без надлежно разрешително. Разследването по случая продължава.

Коментари

Задължително поле