Мъж уби съпругата си в Смядово

Пенсионерка е била убита от съпруга си в Смядово, Шуменско. По данни на съграждани тя е била удушена. На мястото в момента са криминалисти.

Според запознати, жената е получила преди време инсулт. Съпрузите били разделени повече от 15 години, но се събрали да живеят заедно заради здравословното й състояние. Възможно е мъжът - Пенчо Ганчев да не е издържал на трудностите, коментираха пред "Труд" съседи.

Той е бивш жепеец, а убитата жена Корнелия преди пенсиониране е работила като детска учителка.

Двамата били разделени, но нямали развод. Корнелия се грижела за възрастни болни хора.

Преди около месец обаче, получила тежък инсулт и не можела да се грижи за себе си.

Семейството имало двама сина. Наели гарсониера на ул. "Цар Колоян" в Смядово и там Пенчо и Корнелия заживели под един покрив. 

"Знаехме, че му е трудно. Оплакваше се", разказаха съседи.

По данни от Община Смядово до дни жената е трябвало да бъде настанена в хоспис и това е било уредено. 

По-късно от Окръжната прокуратура в Шумен съобщиха, че е образувано досъдебното производство, след като в ранните часове на 17 декември е извършено убийство в Смядово. Извършени са неотложни следствени действия под надзора на дежурен прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. Установено е, че П.Г.С. на 75 години е умъртвил чрез задушаване съпругата си К.И.Ст. на 74 години. Предстои предявяване на обвинение и задържане за 72 часа до завеждане на обвиняемия в съда. Разследването продължава под надзора на прокурор от ОП-Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право