Мълнията, убила мъж в "Люлин", паднала на метри от играещи деца

Снимка: БНТ

Деца, които са играели на метри от софиянеца, убит от мълния в жк "Люлин", също са пострадали, но леко. Станали обаче преки свидетели на трагедията, разиграла се в градинката до блок 632, информира БНТ.

47-годишният столичанин беше ударен от мълния снощи, докато е разхождал кучето си. Сигналът за инцидента е подаден малко след 20 часа.

Трагичният инцидент е станал до беседка между блоковете, която е изцяло от дърво и няма метални части. Свидетели на удара на мълнията са станали група деца, които са играели на няколко метра от случилото се.

"Вчера като бяхме в тази къщичка, удари гръм между нас и онази макара, по близо беше към тях. Бях с телефон в ръка и ме хвана ток по ръцете. Моят приятел също. Понеже телефонът беше точно до крака му. Започнаха да излизат искри. Видяхме гърма, мен ме удари по крака заради на приятеля ми телефона, побягнахме към едни вход, защото валеше и ни беше страх", разказват те.

Мълнията е била толкова мощна, че е изкопала дупка близо 10 см на метри от беседката. Най-близко до удара е бил мъжът, който почина минути по-късно на входа на "Пирогов", въпреки че линейката дошла само за 8 минути и през цялото време по пътя лекар му е правил реанимация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България