Мъри и „Астана“ с 5 от 5

Пета победа в последните 5 мача записа „Астана“ със Станимир Стоилов в първенството на Казахстан. Шампионът на страната разгроми с 4:0 гостуващия „Тобол“. Две попадения реализира Кабананга, а по едно добавиха Граховац и Жалмукан. В последните 4 двубоя тимът на Мъри вкара 11 гола и няма инкасирано попадения.

Освен това с успеха „Астана“ събра 19 точки и се откъсна на 3 пред „Иртиш“ и kd 4 пред „Кайрат“. Авансът на воденият от Стоилов тим може значително да се увеличи, тъй като отборът има и мач по-малко от преките си преследвачи за титлата в Казахстан.

„Иртиш“ на Димитър Димитров се издъни на своя стадион. Тимът на Херо пропиля аванс от два гола с човек повече и в крайна сметка взе само точка след 3:3 срещу гостуващия „Кайрат“.

Воденият от Стойчо Младенов тим на „Кайсар“ загуби с минималното 0:1 гостуването си на „Акжаик“. Отборът на българския специалист няма победа в последните си 5 мача, но въпреки поражението днес запази шестата си позиция в класирането с актив от 12 точки. За последно тимът на Екзекутора победи с 1:0 като гост „Шахтьор“ (Караганди) на 18 март.

„Кайсар“ може да се похвали с най-добрата защита от началото на сезона. Тимът на Младенов е допуснал едва 5 попадения - с едно по-малко от „Астана“ на Мъри, който е с 6.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят