Първите удари с F-35 бяха нанесени от израелски пилоти

Санкционираха 55 граждани при специализирана полицейска операция в Павликени Образувано е едно бързо производство за нерегламентиран превоз на пътници

Брошури подготвят шведите за война Инструкциите ще бъдат изпратени до всички 4,8 млн. домакинства

10 милиона лева за реклама на туристически райони „Труд” и ведомството организират поредица от кръгли маси за спа индустрията

“Ислямска държава” нападна позиция на правителствения режим в сирийската пустиня и отне живота на 26 войници

Георги Василев, шампион с „Етър“, „Левски“ и ЦСКА пред „Труд“: Грандовете свикнаха с разочарованието

Газова прошка търси България от Русия Радев поднови поканата си към Путин да ни посети тази година

Доналд Тръмп заяви, че срещата му с Ким Чен-ун може да бъде отложена

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в сряда, 23 май 2018

Марк Зукърбърг пред ЕП: Не направихме достатъчно, за да защитим данните на потребителите

Сотир Цацаров и Цецка Цачева се срещнаха с американския си колега Джеферсън Сешънс

На 20-о място сме по бюджет за отбрана в ЕС Средните разходи за военнослужещ в съюза са 329 евро, а у нас - 93 евро

Двама френски туристи бяха нападнати от маймуни в Индия

БЛС се оттегли от здравната карта

Всеки трети живее в дом без канализация Безплатна вода за бедните предвижда нов Закон за ВиК

Мъртва риба изплува от река Мечка, прокуратурата търси замърсителя

Снимка: Архив

Мъртва риба изплува за пореден път от река Мечка, а експерти на РИОСВ-Пловдив, Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда извършиха проверка на място след сигнал, подаден от кмета на село Поройна Петко Налбантов.

Според него причинител на замърсяването на реката в чертите на населеното място са фекалиите от краварниците в село Леново. Инспекторите са проверили района на фермите и са обходили дерето в село Леново, вливащо се в река Леновска, която е приток на река Мечка.

Локализирано е мястото на замърсяването – дерето на река Леновска, взети са проби. Направен е опит да се открие източникът на замърсяването, но поради лоши климатични условия и липса на достъп, същият не е открит до момента. Изпратено е писмо до кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов за предприемане на спешни действия за установяване на причинителя на замърсяването и за прекратяването му.

От РИОСВ-Пловдив са уведомили и предали случая на Окръжна прокуратура с цел установяване на причинителя за замърсяването.

От 3 до 10 май в РИОСВ-Пловдив са получени 6 сигнала за замърсяване на река Мечка, по които са извършени съвместни проверки и са взети проби за анализ от различни пунктове. При тях не е открит източникът на замърсяване. Последният сигнал е от 10 май и подаден от началника на Общинска охрана – Първомай, който съобщава за силно замърсена, мътна и разпенена вода на река Мечка при моста на квартал “Дебър”.

Още същия ден е направен обход от експерти от РИОСВ, Басейнова дирекция и Регионалната лаборатория към ИАОС заедно с кмета на Леново, служители на Общинска охрана-Първомай и собственици на кравефермите, разположени в района. Констатирани са следи от утайки от замърсяване. Очакват се резултатите от взетите проби от Регионалната лаборатория в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.