Румен Петков проведе среща с Владислав Кононов, изпълнителен директор на Руското военно-историческо общество

Хванаха 16-годишен, участвал в ало измама за 76 000 лв.

11 загинали и 46 ранени при катастрофа с автобус в Турция

47-годишен мъж е починал при челна катастрофа на пътя София-Варна, двама души са ранени

Търговец завъртя наркооранжерия в къща

Китай обвини американски военен кораб в нарушаване на суверенитета на страната

Турската армия започна нови удари срещу цели на кюрдски организации в Сирия

Макрон предполага, че Великобритания може да постигне специално търговско споразумение с ЕС след Брекзит

Зам.-министърът на отбраната: Военно-окръжната прокуратура в Пловдив се сезира за авариралия самолет „Спартан“

Шефът на НЗОК: Системата на здравеопазването ще се срине след година-две

„Туитър“ блокира повече от 1000 акаунти по подозрение за руска пропаганда

Кола излетя на пътя край Банско, четирима ранени

Буря е повредила части от руски ракетен комплекс С-400, пътуващ за Китай

Тереза Мей: Втори референдум във Великобритания за Брекзит няма да има

Рокпевецът Том Пети е починал от свръхдоза от седем лекарства

Мъртва риба изплува от река Мечка, прокуратурата търси замърсителя

Снимка: Архив

Мъртва риба изплува за пореден път от река Мечка, а експерти на РИОСВ-Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда извършиха проверка на място след сигнал, подаден от кмета на село Поройна Петко Налбантов.

Според него причинител на замърсяването на реката в чертите на населеното място са фекалиите от краварниците в село Леново. Инспекторите са проверили района на фермите и са обходили дерето в село Леново, вливащо се в река Леновска, която е приток на река Мечка.

Локализирано е мястото на замърсяването – дерето на река Леновска, взети са проби. Направен е опит да се открие източникът на замърсяването, но поради лоши климатични условия и липса на достъп, същият не е открит до момента. Изпратено е писмо до кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов за предприемане на спешни действия за установяване на причинителя на замърсяването и за прекратяването му.

От РИОСВ-Пловдив са уведомили и предали случая на Окръжна прокуратура с цел установяване на причинителя за замърсяването.

От 3 до 10 май в РИОСВ-Пловдив са получени 6 сигнала за замърсяване на река Мечка, по които са извършени съвместни проверки и са взети проби за анализ от различни пунктове. При тях не е открит източникът на замърсяване. Последният сигнал е от 10 май и подаден от началника на Общинска охрана – Първомай, който съобщава за силно замърсена, мътна и разпенена вода на река Мечка при моста на квартал „Дебър“.

Още същия ден е направен обход от експерти от РИОСВ, Басейнова дирекция и Регионалната лаборатория към ИАОС заедно с кмета на Леново, служители на Общинска охрана-Първомай и собственици на кравефермите, разположени в района. Констатирани са следи от утайки от замърсяване. Очакват се резултатите от взетите проби от Регионалната лаборатория в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.