Световният елит в ските с първи тренировки в Банско

БАБХ: Отпада забраната за движение на свине и месо в 39 ферми и 66 кланици

Русия разработва ваксина срещу китайския вирус след съмнение за първи случай на болестта в страната

„Тойота“ и „Хонда“ изтеглят около 6 млн. коли заради дефектни въздушни възглавници

Започват обучения в Търново за виртуален маркетинг на занаятчийски продукти FairDeal Това е първата по рода си платформа

Директорът на АДФИ: Не мога да кажа дали разликата в тълкуването на Закона за хазарта отговаря на нормативите или не

Общината в Сливен: Не участваме в съвместни проекти с фондация на зам.кмет

Лъчо от „Скандау“: Бащинството не ме промени

„Левски“ привлече вратар от „Цървена звезда“

Общо 35 години затвор за машинистите по делото „Хитрино“

КПКОНПИ установи конфликт на интереси на главния архитект на Благоевград

Борисов приема фенове на „Левски“ в петък

Задържаха айтозлия, откраднал косачка

Алиша Кийс с първо турне от 7 години насам

Гл. комисар Ивайло Иванов: Четирима са обрали бензиностанцията в Казичене, без насилие и оръжия

Мъртвец учредявал „Нормална държава“

Софийският градски съд е отказал да регистрира партията на Георги Кадиев „Нормална държава“. Отказът за вписване в Публичния регистър на политическите партии е издаден на 22 ноември.

Днес СГС публикува на интернет страницата си факсимиле от решението на съдия Нели Алексиева.

Като мотиви Алексиева е записала, че в устава на партията не са вписани целите, за които тя работи, и средствата, с които ще ги постигне, което противоречи на Закона за политическите партии. В устава не са записани и никакви принципи, от които партията ще се ръководи. Това пък прави невъзможна проверката дали целите и дейността на формацията отговарят на изискванията в ЗПП и не нарушават Конституцията.

В декларациите за индивидуално членство на учредителите липсва задължителната по закон дата.

Имената и личните данни на част от вписаните членове на партията са нечетливи, а за един от тях е установено, че е починал преди датата на провеждане на учредителното събрание.

В крайна сметка, въпреки становището на прокуратурата, че партията следва да бъде регистрирана, съдът по своя инициатива е постановил отказ.

От формацията заявяват, че ще обжалват отказа пред Върховния касационен съд. Оттам са на мнение, че мотивите на СГС са безпочвени и заявяват, че учредителните документи на партията покриват всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България.

„Отказът от регистрация е акт на политическа репресия в условията на предстоящи парламентарни избори“, заявяват от „Нормална държава“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Ренегат популист не преустроил се комунист. С лъжливи постери за градинки – а това са частни имоти с влезли в сила УПИ ТОЙ ОРГАНИЗИРА ОГРОМНАТА ЛЪЖА ЗА ИЗБОР НА КМЕТ НА РАЙОН МЛАДОСТ. Жалко, че хората му се вързаха на популизма. Скоро народа ще се отрезви.

  2. Не се знае ще има ли скорошни предсрочни избори.

  3. Кадиев ,крадеца на ток ,кърлеж смучещ от всеки български гражданин като му препродава чрез фирмата на жена си тока от АЕЦ Козлодуй в пъти по-скъпо от редовното.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.