Гръцката полиция е спасила 45-годишна българка, отвлечена и малтретирана в Германия

Три рисунки от 400 стават картички на Шумен

Хиляди почетоха паметта на жертвите от атаката в Страсбург

Събират дрехи и храна за бедните

Показват ценен архив от околосветското плаване на кап. Георги Георгиев

Родените този век ще живеят по 100 г. Червено вино и тъмен шоколад са ключ към дълголетието

Летище София работи при зимни условия

Алея до скалите на „Германката“ след протест

Сандра Бълок в „Кутия за птици“ Филмът е екранизация по книгата на Джош Малерман

Тежки снеговалежи парализираха Хърватия и Босна и Херцеговина

Полицията открадна „Златната топка“

Ортопедията в Търново водеща по операции

Чавушоглу: Вашингтон работи за екстрадиция на Фетхуллах Гюлен

МВР: Закъсали автомобили затрудняват движението по пътищата в страната, създадена е организация за изтеглянето им

Фирма пожела да обявят „Левски“ в несъстоятелност

Мъртвец учредявал „Нормална държава“

Софийският градски съд е отказал да регистрира партията на Георги Кадиев „Нормална държава“. Отказът за вписване в Публичния регистър на политическите партии е издаден на 22 ноември.

Днес СГС публикува на интернет страницата си факсимиле от решението на съдия Нели Алексиева.

Като мотиви Алексиева е записала, че в устава на партията не са вписани целите, за които тя работи, и средствата, с които ще ги постигне, което противоречи на Закона за политическите партии. В устава не са записани и никакви принципи, от които партията ще се ръководи. Това пък прави невъзможна проверката дали целите и дейността на формацията отговарят на изискванията в ЗПП и не нарушават Конституцията.

В декларациите за индивидуално членство на учредителите липсва задължителната по закон дата.

Имената и личните данни на част от вписаните членове на партията са нечетливи, а за един от тях е установено, че е починал преди датата на провеждане на учредителното събрание.

В крайна сметка, въпреки становището на прокуратурата, че партията следва да бъде регистрирана, съдът по своя инициатива е постановил отказ.

От формацията заявяват, че ще обжалват отказа пред Върховния касационен съд. Оттам са на мнение, че мотивите на СГС са безпочвени и заявяват, че учредителните документи на партията покриват всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България.

„Отказът от регистрация е акт на политическа репресия в условията на предстоящи парламентарни избори“, заявяват от „Нормална държава“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Ренегат популист не преустроил се комунист. С лъжливи постери за градинки – а това са частни имоти с влезли в сила УПИ ТОЙ ОРГАНИЗИРА ОГРОМНАТА ЛЪЖА ЗА ИЗБОР НА КМЕТ НА РАЙОН МЛАДОСТ. Жалко, че хората му се вързаха на популизма. Скоро народа ще се отрезви.

  2. Кадиев ,крадеца на ток ,кърлеж смучещ от всеки български гражданин като му препродава чрез фирмата на жена си тока от АЕЦ Козлодуй в пъти по-скъпо от редовното.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.