Мъртвото вълнение подрани

Спасители предупреждават, че не е спирало от седмица

Заради променливото време, мъртвакът може да хване във всеки един момент. Не е като преди - да се знае, че мъртвото вълнение започва в началото на август. За това предупредиха пред “Труд” спасители от Бургас.

Стихията не спира вече седмица. Въпреки че водата е много топла, духа силен вятър и вълнението на морето е 2-3 бала. Мъртвакът копае подводни ями и дърпа навътре. Ако влезеш до кръста и те дръпне, отиваш 200 метра навътре. Хората, които идват на плажа, трябва да бъдат много внимателни, предупредиха морските.

Именно мъртвото вълнение стана причината за двамата удавени братя от Пловдив в Поморие. Както “Труд” писа, те са станали жертва на смъртоносното подводно течение. Единият оставя дете - сираче, две семейства са почернени завинаги след трагедията.

Христо и Мирослав решили спонтанно да дойдат на море през уикенда и отседнали в малък хотел. С тях била и съпругата на Христо.

Вероятно подводна яма засмукала единия, а другият потънал заедно с него в опит да му помогне. Жертва на мъртвака едва не станал и продавач на сандвичи, който се хвърлил да ги спасява, но бил изваден от водата от мъж, който също без да се замисля се хвърлил в бурното море.

Освен че влезли навътре, братята го направили след 18 часа, когато спасителите на плажа вече не били на работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България