Мюзикълът "Баща ми бояджията" - на 8 май в Софийската опера

Режисьорът Пламен Карталов репетира със Светослав Пеев.

Татяна Лолова е имала роля в спектакъла

Софийската опера поставя в началото на май на своя сцена бъларския филм-мюзикъл "Баща ми бояджията". 
Постановката е на акад. Пламен Карталов с Калин Врачански в главната роля - на учителя Андреев. Специално участие има Славчо Пеев, който е първи изпълнител на ролята на Богаташа от едноименния филм на режисьора Стефан Димитров. Премиерата е на 8 май. "Идеята за сценичната реализация е на директора на Софийската опера. Целта му е да се продължи животът на едно изключително произведение. Филмът е направен през 1974 г. с участието на Коста Цонев, Невена Коканова, Невена Мандаджиева, Светослав Пеев, Климент Денчев, Георги Парцалев, Иван Цветарски, Лъчезар Стоянов Джоко Росич, Ицхак Финци и други легендарни български артисти. Музиката е на Петър Ступел и Костантин Драгнев, по сценарий на Васил Цонев. Оркестрация Ангел Николов.
Специално за постановката на „Баща ми бояджията“ в Софийската опера беше поканена и репетираше със специална роля Татяна Лолова. Въпреки преждевременната й загуба, тя ще получи почетно участие в ракурсите на действието на режисурата, за да бъде, макар и за кратко, винаги в духа на спектакъла.
Премиерата на мюзикъла трябваше да бъде на 31 декември 2020 г. - действието на мюзикъла се развива на тази дата. Пандемичната обстановка обаче нееднократно отложи представлението. Новата дата е 8 май, събота. Следващите спектакли са на 9 май, неделя от 11.00 и 19.00 часа и 10 май, понеделник от 19 часа.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства