Мюзикълът „Мене ме, мамо, змей люби” гостува във Варна

Участват поп изпълнителят Коцето Калки и Петя Буюклиева

Мюзикълът „Мене ме, мамо, змей люби“ от Иглика Пеева по мотиви на П.Ю. Тодоров гостува във Варна на 7 ноември на сцената на Фестивалния и конгресен център.

Постановката на Театрално Музикален Център – Разград е дело на проф. д-р Александър Илиев, негова е и сценографията. Оркестровки и диригент Левон Манукян. Стилните костюми са на Рада Апостолова, хореографията и пластиката - на Камен Иванов.

В ролята на Цена публиката ще види очарователната Жени Лечева. В ролята на Змея се превъплъщава известният поп изпълнител Коцето Калки. Тодор Мадолев пресъздава образа на дядо Слави. Славовица е поверена на атрактивната певица Петя Буюклиева.

След 30 години в чужбина на родна сцена се завръща обичаната актриса Таня Карбова, която съгражданите й ще видят в Марта Билярката. Мюзикълът показва магичната обредност на българските обичаи и е изграден по автентична фолклорна музика.

В ролята на Жената Светило варненци ще чуят уникалния глас на известната солистка на НФА „Филип Кутев“ Радостина Йовкова. Поезията в текста на Иглика Пеева по вълшебната митологична драма „Змейова сватба” на П.Ю.Тодоров следва мелодичността на най-прекрасните образци на българската народна музика.

Коментари

Задължително поле