Мюзикълът La La Land in concert идва в София

Невероятното шоу е на 7 декември в НДК

Почитатателите на емблематичния мюзикъл, събрал световните филмови награди, ще имат своя празник. На 7 декември в зала 1 на НДК отново ще видим на голям екран романтичната история на Ема Стоун и Райън Гослинг, но този път под звуците на жива музика в изпълнение на симфоничен оркестър и джаз бенд.

Концертът е част от световното турне Concert: A Live to Film Celebration, преминал вече през САЩ и Европа. Премиера му през месец май в Hollywood Bowl в Лос Анджелис събира 17 000 зрители. А самият Райън Гослинг тогава изпълнява на живо песните от мюзикъла. Джо Леджент, музикант и партньор на Гослинг във филма, изказва възхищението си от това как Гослинг се научава да свири на пиано и изпълнява парчетата във филма без дубльор.

Събитието La La Land in concert е колоритно, експанзивно и изключително очарователно. Съчетава визуалното изкуство и музиката. „Със запазването на уникалните записани вокални изпълнения на Ема Стоун, Райън Гослинг и Джон Ледженд от саундтрака на филма и смесването им с живи музиканти, ние можем да изградим единствен по рода си концерт, който се превръща в хибрид на филм, записи и невероятна музика на живо", казва директорът на концерта Ричард Крафт.

„Ла Ла Ленд“ е сензация за годината, като взе 6 награди "Оскар" и поставя рекорд със 7 Златни глобуса от 7 номинации. Интересно е, че режисьорът Дейминът Шазел е първият отличен с Оскар за мюзъкъл след Боб Фос за филма „Кабаре” през 1972г. А композиторът Джъстин Хъруиц е носител на „Златен глобус“ за оригинална музика и оригинална песен (City of Stars), на два Оскара за саундтрак и песен, както и на британската награда БАФТА за музиката на филма.

„Ла Ла Ленд“ ви изпраща от киното със сълзи в очите и с песен в сърцето.“, пише след премиерата му The Telegraph. Събитието в София на 7 декември ще напомни на почитателите му, че в киното все още може да има романтика. А музиката ще бъде изпълнена от симфоничния оркестър на БНР със солисти - известни наши джаз музиканти!

Билети се продават мрежата на Eventim и на касите на НДК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура