Мярка „задържане под стража“ и за втория обвиняем, намушкал с нож гард на дискотека

Варненският окръжен съд определи най- тежката мярка „задържане под стража“ на 36-годишния Галин М., обвинен в опит за убийство по хулигански подбуди на охранител в дискотека във Варна, извършен в съучастие с непълнолетния Кристиян Т.

Според обвинението на 28 януари 2018г. десетокласникът и пълнолетния Галин участвали в спор в дискотека, който прераснал във физическа разправа между няколко души. Охраната на пълния с над 400 души нощен клуб "Гетсби "се принудила да изведе младежите навън. Така се стигнало до спречкване с охранителя Армен А., който според обвинението бил намушкан с нож между 10 и 15 пъти в крака и гърдите, като един от прорезите бил в областта на сърцето. Бързата намеса на лекарите спасила живота на охранителя.

От проведените разпити до момента в досъдебното производство свидетелите посочват като пряк извършител Галин М., който беше задържан в нощта на 29 май в казино, след като четири месеца е обявен за общодържавно издирване. Обвинението към 36- годишния мъж е, че той е нанасял ударите с нож, докато ученикът е държал гарда.

Галин М. има влезли в сила две присъди от Специализирания наказателен съд за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, както и присъда за нанасяне на телесна повреда. В момента на инцидента в дискотеката, той е бил обявен за общодържавно издирване.

Обвинението посочва, че при задържането на Галин М. от органите на полицията , той се е опитал да избяга.

Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода за срок от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

В залата 36-годишният мъж заяви, че не се е укривал, а е пребивавал на постоянния си адрес, дори е бил спиран с автомобила си за проверка от органите на полицията и поиска по-лека мярка за неотклонение.

Определенията на Окръжен съд – Варна могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Варна.

Коментари

Задължително поле