Набедиха автомат за жетони в провокация

Àâòîìàòúò çà æåòîíè â øóìåíñêàòà áîëíèöà

Трима съветници от местния парламент на Шумен заподозряха, че автомат в градската болница пуска провокативни жетони със стилизирана емблема на турски полумесец със звезда. Представителите на ВМРО, Атака и НФСБ са отправили официално питане до кмета, чрез председателя на общинския съвет и очакват отговор на предстоящата сесия тази седмица.

Те обясняват, че получили сигнал от възмутени граждани, проверили на място и установили, че автоматът пуска жетони за гледане на телевизия, на тях е изписана думата „ТОТЕМ“, а проблемът е в „О“-то. "Ние сме крайно възмутени от случващото се! Защо на тези жетони не е показан наш български, роден символ?", питат Деан Станчев, Добрин Чайлев и Наталия Стефанова и настояват да се вземат мерки. Прилагат и снимки.

Темата бе обсъждана на комисията по социални дейности и според зам.кмета по здравеопазване Светлана Маркова в жетоните няма елемент на провокация. Те са китайско производство, а автоматът е италиански. В знамето на Република Турция има бял полумесец, отворен надясно и хоризонтално ориентирана звезда извън него вдясно. В случая с жетоните буквата „О” е прекъсната горе вдясно на 45 градуса от хоризонталното сечение, като в прекъснатата част е изобразен малък кръг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони