Наближава краят на сагата с наводнения подлез пред входа на панаира

Снимка: Архив

Сагата с наводнения подлез пред централния вход на Международния панаир в Пловдив е на път да приключи още този четвъртък, ако 51-те старейшини в местния парламент под тепетата одобрят предложението на кмета на район „Северен” Ральо Ралев и отменят своя решение отпреди 11 години. На 21 септември 2006 г. тогавашният ОбС на Пловдив прехвърля пешеходния подлез на Международен панаир АД, който се задължава да го опазва, ремонтира и съхранява в добър вид до провеждане на процедура за концесия.

В началото на 2017 г. става ясно, че договор за концесия така и не е сключен, а в писмо до Община Пловдив от Международен панаир АД декларират, че нямат възможност да стопанисват съоръжението. В същото време граждани и обществени организации начело със Съюза на слепите заливат местната власт с оплаквания за изключително лошото състояние на подлеза, който е недостъпен за възрастни и трудноподвижни хора и постоянно наводнен след всеки обилен дъжд в Пловдив.

От кметството на район „Северен” имат готовност да започнат незабавно ремонт на компрометирания пешеходен подлез, но това със сигурност ще стане след края на Есенния технически панаир от 25 септември до 1 октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони