Награда „Златно дунавско перо” за Иван Антонов

Обявиха победителите от националния поетичен конкурс „Свищовски лозници” и носителя на наградата „Николай Искъров”

Писателят и поет Иван Антонов е тазгодишният носител на наградата „Златно дунавско перо”. Призът му бе връчен тържествено в последния ден от „Свищовски лозници`2017” лично от кмета на града Генчо Генчев.

Номинацията е била разгледана и одобрена от жури с председател Георги Драмбозов и членове Людмил Симеонов и Стефания Цанкова.

В Камерната зала на Свищовското читалище бяха обявени и наградени и призьорите от националния поетичен конкурс «Свищовски лозници». С първа награда бе отличена Милка Пиналска от с. Градина, общ. Първомай за стихотворението «Рожден ден». Втора награда получи Дора Евтимова от Горна Оряховица за стихотворението «Татко и лозата», а с трета бе отличена Виктория Катранова от София за стихотворението «Земен благослов».

Жури, което бе в състав: Ваньо Вълчев – председател и членове Георги Драмбозов, Людмил Симеонов, Стефания Цанкова и Таня Ликова разгледа и обсъди общо 52 представени творби в конкурса. Бе взето решение да бъдат присъдени и две специални награди – на Христина Главанова от Севлиево, за стихотворението «Ябълкова река» и на Радка Капралова от Айтос, за «Копнеж».

Едно от най-значимите отличия, които всяка година връчват организаторите по време на «Свищовски лозници» е наградата «Николай Искъров». Тази година неин носител стана Лилия Христова от Бургас, за стихотворението «Хроника». Тя бе наградена от кмета на града Генчо Генчев.

След връчването на наградите последва премиерата на автобиографичната книга на проф. Владимир Радулов «Моите два паралелни свята». Авторът и неговата книга бяха представени от Людмил Симеонов, а малко по-късно и самият проф. Радулов разказа интересни моменти от своя личен и професионален живот.

На връчването на наградите и премиерата на книгата присъстваха Росен Маринов – директор на дирекция «Култура и културно наследство», Таня Ликова – главен експерт «Култура» и още много гости и жители на града, които бяха препълнили Камерната зала на свищовското читалище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура