Награда от 11,000$ обявиха за информация около убийството на Стефани Линева

Награда от общо 11,000$ ще получи онзи, който разполага с ключова информация за успешното разкриване на инцидента, довел до смъртта на 20-годишната българка Стефани Линева, съобщава БНТ.

Тялото на Стефани беше открито малко след 02:00ч. в събота на магистрален път 434 в град Бингамтън, Ню Йорк.

Водещата версия е, че тя е станала жертва на катастрофа, а водачът на превозното средство е избягал. Мястото на инцидента обаче не е установено със сигурност.

Студентка в местния университет, Стефани е изучавала психология и медицина и е била сред най-прогресиращите млади тенисисти в района. На пресконференция в понеделник президентът на Университета Бингамтън Харви Стенджър заяви, че институцията му ще дари 5000$ за изясняването на случая. Със същата сума ще допринесе и администрацията на града. Сайтът BG VOICE съобщава, че с още 1000$ ще се включи и местен бизнесмен.

„Трудолюбивa студентка по психология и медицина. Талантлива тенисистка.“ По този начин описват Стефани Линева нейните преподаватели и приятели от Университета Бингамтън. Заедно със семейството й и полицията, те търсят отговор на въпроса какво се е случило в нощта на втори срещу трети декември.

По информация на българската медия в Америка BG Voice, тялото на Стефани е било намерено на път 434 малко след 2 часа сутринта в събота. Мястото е близо до кампуса на университета й. Според съдебните лекари смъртта е причинена от много силен страничен удар. Едната версия е, че Стефани е била ударена от шофьор, който впоследствие е избягал. Съществуват съмнения обаче, че инцидентът се е случил на друго място, а тялото й е било преместено.

Полицията в Бингамтън отказа да даде информация, свързана с течащо разследване. В официално съобщение президентът на университета Харви Стенджър изрази съболезнования към семейството и приятелите на Стефани:

„Почти невъзможно е да си представим загубата на някой толкова млад и талантлив. Тази загуба ще повлияе на цялото ни общество. Ще ни липсват духът и страстта на Стефани, както и нейната отдаденост към всеки, когото докосваше на кампуса.“

Изявление публикува и старши-треньорът на в дамския отбор по тенис на университета Либи Макговърн. Стефани се мести в него тази година, след като предишните два сезона се състезава за университета Аделфи и помага на тима да спечели за първи път първенството на десета североизточна конференция.

„Стефани беше изключителен съотборник, който имаше лични взаимоотношения с толкова много хора от отбора и университета. Тя имаше много големи амбиции да остави отпечатък върху този свят и да направи велики неща за други хора. Сърцата ни са разбити.“

Полицията в Бингамтън призова всеки, който може да има информация по случая, да се свърже с местното бюро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България