Наградиха доблестни деца, намерили и предали чантичка с документи и 1000 лева

Петокласниците получих грамоти от директора на полицията във Велико Търново

Ръководството на Областната дирекция на МВР във Велико Търново награди доблестни петокласници, които преди броени дни намерили и предали изгубена мъжка чантичка. В нея имало лични документи и пари в лева и евро на обща стойност 1000 лева.

Учениците попаднали на вещите на 11 декември на ул."Плиска" в Старата столица, докато се прибирали от училище. 11-годишните Виктория Костадинова, Йоана Пенева и Стилиян Николов от СУ "Емилиян Станев" забелязали чантичката на земята и като видяли, че в нея има пари и документи, незабавно отишли в Училище "Европа", където ходят на английски език и я предали на учителката Иванка Брънзелова. Тя пък уведомила полицията за изгубените вещи, които се оказали на мъж от Попово. Те са предадени на собственика.

Заради добрата постъпка, в сряда децата бяха поканени в полицията и наградени с грамоти лично от директора на силовото ведомство старши комисар Димитър Машов. Той похвали децата и им изказа благодарност. Брънзелова също получи грамота от полицията.

"Изобщо не се замислихме и веднага предадохме чантичката", сподели Стилиян Никлов. Съученичката му Йоана бе категорична, че ценностите не са техни и не са си и помислили да си ги поделят, защото така са щели да ощетят притежателя им.

"Добре, че ние попаднахме на изгубента чанта, защото ако бяха я намерили лоши хора, можеше и да си присвоят парите", категорична е Виктория Костадинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони