Наградиха европейски медалисти в борбата

Европейските шампиони и медалисти в борбата от последните месеци бяха наградени от един от генералните спонсори на федерацията „Литекс Комерс“. На Данаил Ганчев, син на собственика Гриша Ганчев, му се отвори доста работа, тъй като призьорите бяха много – европейските шампионки при жените Тайбе Юсеин и Биляна Дудова, сребърните Миглена Селишка, Евелина Николова и асовете от класическия стил Кирил Милов – втори на световното и Айк Мнацаканян - трети.

„Взех си поука от двете загуби на европейските игри и се надявам да покажа най-доброто на шампионата на планетата“, заяви „Спортист №1 на България“ за 2018 година Тайбе Юсеин.

Награди получиха и героите от първенството за кадети – „златният“ Едмонд Назарян, „сребърните“ Диана Павлова и Георги Иванов, „бронзовият“ Мирослав Емилов, а също и всички треньори.

„Концентриран съм изцяло върху борбата и се надявам следващата година вече да се боря при мъжете“, заяви 18-годишният Еди, син на легендата Армен Назарян. В края на месеца новото златно момче на българската борба ще преследва и световната титла за кадети на първенството в „Арена Армеец“. За шампионата в България пристига и шефът на международната федерация Ненад Лалович, член на МОК.

Треньорът на женския национален отбор Петър Касабов пък разкри, че Биляна Дудова вече тренира на облекчен режим след като се самонарани в момент на афект преди два месеца.

Коментари

Задължително поле