Наградиха лекарите, даряващи надежда

На тържествена церемония на работещите в Онкологичния център на Бургас, с благодарствени знаци бяха наградени две лекарки, чийто живот е бил посветен на спасяването на хората и които са ветерани и светила в онкогинекологията в Бургас. Това са д- р Цвета Петкова, която е работила в диспансера от 1968- ма година и д- р Милка Градева. Грамотите им бяха връчени лично от шефа на КОЦ Бургас, професор Христо Бозов. Почит бе отдадена на предишния директор на Онкологията, който си отиде внезапно - д- р Радостин Дичев, съшо блестящ онкогинеколог, направил много за КОЦ.

"Работата е започнала и продължила дълги години в условия, които днес изглеждат толкова неприемливи, че изглежда почти невъзможно. След създаването си през 05.01. 1954 г., онкологичният диспансер е устоял на много трудни години, през които целият екип е положил огромни усилия в борба не само с онкологичните болести, но и с нелеката здравна система в България. Днес, вече в нови сгради с визия за продължаващо развитие и в близките години, се гордеем с постигнатото", коментираха лекарите.

Особено място на церемонията беше отделено и на инициативата на "Онкоболни и приятели", която през ноември беше проведена: чрез on-line гласуване и специална запечатана урна за гласуване, пациентите на онкологичното заведение избраха медицинските специалисти, които им даряват най-много надежда и вяра в трудния път на борба с онкологичните болести. Вдъхновяващ беше факта, че бяха номинирани много специалисти по здравни грижи и лекари, което ние отчитаме като добър знак за нас. Много колеги от почти всички отделения на КОЦ – Бургас бяха именувани като специалисти, даряващи надежда на пациентите. Отличени с най-силна подкрепа бяха д-р Красимир Николов, д-р Павел Хрусанов и ст.м.с. Галина Игнатова. Председателят на сдружението – Цонка Тодорова и зам. председателят Антоанета Кисьова връчиха техните призове и изказаха своята благодарност и подкрепа за целия медицински екип на КОЦ – Бургас, съобщиха от пресслужбата.

Коментари

Задължително поле