Наградиха млада жокейка от Вършец за гражданско поведение

14-годишно момиче от Вършец, намерило и предало скъп телефон, е наградено от Районното управление на полицията и кмета на курортния град. Освен достойна гражданка, ученичката е и талантлива и изявена състезателка по конен спорт, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

nagrada_momiche_mvr_varshec201807В края на май тази година Таня-Мари Димитрова намерила в Градския парк на Вършец смартфон.

Ученичката веднага открила патрул на МВР и им предала апарата, а служителите на реда издирили собственика и му го върнали. В дните около професионалния празник на МВР началникът на Районно управление на полицията във Вършец Димитър Мишонов връчи на момичето благодарствено писмо и плакет от името на директора на Областна дирекция на МВР Монтана ст. комисар Ивайло Антонов, а кметът на Вършец инж. Иван Лазаров й подари спортен брич за езда.

Осмокласничката от СУ „Иван Вазов“ в курортния град е състезателка от Клуба по конен спорт „Вършец 2014“ и преди дни завоюва две втори и едно пето място в Бронзовия тур от състезанията за Купата на нациите от Световната купа по конен спорт. Надпреварата се проведе в Божурище с участието на представители от 10 държави. „С постъпката си Таня-Мари Димитрова дава достоен пример за обществено поведение и напомня на хората да изпълняват своя граждански дълг!”, казаха от полицията.

Кметът на Вършец благодари на родителите на момичето за доброто семейно възпитание и изградените високи морални ценности, както и затова, че със спортните си постижения представя достойно общината на състезания в страната и по целия свят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България