Наградиха най-добрите спортисти на Шумен

Християн Тотев стана спортист N1 на Шумен за пореден път

Световният шампион по муай тай от Тайланд Християн Тотев стана спортист №1 на Шумен за годината. Състезателят на клуб „Шуменска крепост“ печели престижния приз за трета поредна година, фаворит е в анкетата от 2014 г. досега.

За треньор N1 бе избран Галин Методиев от „Шуменска крепост“. Най-добър отбор на Шумен е мажоретният състав „Ритмик“.

В традиционната анкета на община Шумен за определяне на най-добрите в спорта са гласували 27 клуба и медии, а наградите бяха връчени в сряда вечерта. Най-добрите в шуменския спорт, донесли и международна слава, бяха наградени от кмета на града Любомир Христов.

Второ място сред спортната десятка зае Пламен Борисов, съотборник на фаворита. На трето място е Любомира Николова от карате-клуб „Киокушин“. Следват Димитър Димитров – карате, Ростислав Райчев – ММА "Шумен", Каан Шукри и Ивелина Петрова – карате, Вичко Николов – фехтовка, клуб "Волов", Живко Добрев – конен спор клуб "Кабиюк" и Трифон Илиев – лека атлетика.

Бяха отличени и 46 млади състезатели от клубовете в Шумен. Община Шумен връчи и четири специални награди. Те са за сдружение "Сияйна зора" – за принос в развитието на спорта сред хората в неравностойно положение. За шуменецът Огнян Ганчев, който спечели първо място в надпреварата по плуване на Европейското първенство за трансплантирани във Финландия и за ветераните Росен Рачев, постигнал успехи в тенис на маса и Иван Христов, който продължава да печели медали в ориентирането и след 70-годишна възраст.

Наградата „Приемственост“ на в.„Шуменска заря“ поучи талантливата и красива шампионка по кик бокс Полина Галинова

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони