Наградиха победителите в конкурса за коледна украса в Търговище

В третото издание на конкурса участваха 12 кандидати

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров награди в четвъртък победителите в конкурса за най-атрактивна външна коледна украса на населените места и частните домове в общината.

В третото издание на надпреварата, която цели празничното настроение да се разпростре и по улиците на селата, както и във всички квартали на града, участваха 12 претенденти. Призьорите бяха определени от комисия, назначена със заповед на кмета, която обходи всички населени места и обекти, за които е подадена заявка за участие.

Село Кралево е победител в категорията за населените места. Второто място е за село Дългач, а поощрителна награда печели село Стража. Победителят получи 500 лева, а подгласниците му бяха отличени съответно с по 200 и 100 лева. Сумата трябва да се използва за обогатяване на украсата или закупуване на парково оборудване, което да се ползва от селото. Това е записано в регламента на конкурса.

В категорията за частни домове победител е домакинството на Петранка Костадинова от кв. Въбел, чието семейство е поставило оригинална външна украса на къщата, оградата и дворното пространство. Костадинова получи предметна награда с равностойност 200 лева. Поощрителна предметна за 100 лева бе присъдена на семейство Галина и Невян Йорданови, отново за външна украса на къща и дворно пространство в Търговище.

„Благодаря за старанието, което сте вложили, за да внесете още по-празнична атмосфера в града и населените ни места. Нека добър пример насърчи всички съграждани да допринесат за коледното настроение и дух в дните преди Рождество и посрещането на новата 2019 г.“, каза по време на награждаването кметът д-р Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони