Наградиха Фандъкова с диплом „Д-р хонорис кауза“ на Военна академия на „Г. С. Раковски“

Кметът на София Йорданка Фандъкова бе наградена с диплом „Д-р хонорис кауза“ на Военна академия на „Г. С. Раковски“.

Това се случи в присъствието на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов. Отличието й бе връчено от ген. майор Груди Ангелов, началник на Военна академия „Г.С. Раковски“.

Емил Енев, секретар на академичния съвет на академията представи мотивите за награждаването на Йорданка Фандъкова. Той отчете, че Йорданка Фандъкова полага лични усилия за изграждане на нашата столица в модерен град, реализирани редица проекти за превръщане на столицата в средище на науката и културата.

По думите му е направено много за популяризирането на българското културно-историческо наследство. Според него се осъществява ползотворно сътрудничество между Столична община и Военна академия „Г.С.Раковски“. Той припомни, че от 2010 г. академията е отворила своя парк за посещение.

„Тук се реализират голяма част от мероприятията от културната програма на столицата“, каза полк. Енев. Той подчерта, че Йорданка Фандъкова има принос за изграждането на редица паметници във Военната академия като паметника на Васил Левски, както и подготовката за този на Борис Дрангов.

„Гжа Фандъкова е кмет на най-голямата община в България. Тя е един стратегически лидер, ръководител, защото, ако започнем от водоснабдяването, транспорта, охраната на обществения ред, това всичко минава през кабинета на г-жа Фандъкова“, допълни ген. майор Груди Ангелов.

По думите му мотивите за награждаването й не са само приносът й към обществото и военната академия, а признание за възможностите, знанията и уменията, които полага кметът на столицата и нейния екип за опазване живота и здравето на хората. Той посочи, че София е едно спокойно място. „Още един път благодарност от наша страна. За нас е чест да бъдете сред нашите лауреати на званието „Д-р хонорис кауза“, допълни началникът на Военна академия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България