Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

Културата на маорите привлича туристи в Нова Зеландия Коренните жители са 15% от населението в островната страна

Вижте снимки от заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Вучич: Не съм доволен, че западните сили са твърдо решени да запазят независимостта на Косово

Бунтовници напускат Източна Гута след месец тежки боеве

6 коли се удариха на Северната тангента в София

Кодзиас кацна на летището в Скопие

Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

Ратко Младич обжалва присъдата си за военни престъпления

Без авансови плащания за болниците Предложението беше внесено от депутати от БСП

100 хил. шофьори може да останат без работа

Наградиха Фандъкова с диплом „Д-р хонорис кауза“ на Военна академия на „Г. С. Раковски“

Снимка: Архив

Кметът на София Йорданка Фандъкова бе наградена с диплом „Д-р хонорис кауза“ на Военна академия на „Г. С. Раковски“.

Това се случи в присъствието на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов. Отличието й бе връчено от ген. майор Груди Ангелов, началник на Военна академия „Г.С. Раковски“.

Емил Енев, секретар на академичния съвет на академията представи мотивите за награждаването на Йорданка Фандъкова. Той отчете, че Йорданка Фандъкова полага лични усилия за изграждане на нашата столица в модерен град, реализирани редица проекти за превръщане на столицата в средище на науката и културата.

По думите му е направено много за популяризирането на българското културно-историческо наследство. Според него се осъществява ползотворно сътрудничество между Столична община и Военна академия „Г.С.Раковски“. Той припомни, че от 2010 г. академията е отворила своя парк за посещение.

„Тук се реализират голяма част от мероприятията от културната програма на столицата“, каза полк. Енев. Той подчерта, че Йорданка Фандъкова има принос за изграждането на редица паметници във Военната академия като паметника на Васил Левски, както и подготовката за този на Борис Дрангов.

„Гжа Фандъкова е кмет на най-голямата община в България. Тя е един стратегически лидер, ръководител, защото, ако започнем от водоснабдяването, транспорта, охраната на обществения ред, това всичко минава през кабинета на г-жа Фандъкова“, допълни ген. майор Груди Ангелов.

По думите му мотивите за награждаването й не са само приносът й към обществото и военната академия, а признание за възможностите, знанията и уменията, които полага кметът на столицата и нейния екип за опазване живота и здравето на хората. Той посочи, че София е едно спокойно място. „Още един път благодарност от наша страна. За нас е чест да бъдете сред нашите лауреати на званието „Д-р хонорис кауза“, допълни началникът на Военна академия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. ” кметът на столицата и нейния екип” “Тя е един стратегически лидер, ръководител” От кога думичките: КМЕТ,ЛИДЕР,РЪКОВОДИТЕЛ/партиен,държавен/станаха от женски род,бе “ТРУД”-но мислещи умници? Ген. майор Груди Ангелов да не забрави да присвои и генералско звание на г-жа кметицата,лидерката,ръководителката Фандъкова! По-нататък.

  2. От МГУ (бившето МГИ) сума ти техни бивши випускници направиха “почетни професори” , та от Военната академия няма да направят Фандъкова “доктор хонорис кауза”. По-добре щеше да бъде от Филологическия факултет на СУ да я направят такава, но там държат на реномето си. Впрочем, защо тези от МГУ не се пресрамят и направят и г-н премиера професор, може и без думата “почетен”, а от БАН пък да го направят член-кореспондент на БАН. Може и почетен, може и истнски. Пък ако стане президентИН, да го направят и академик. ПОЖАРНИКАР- АКАДЕМИК – това звучи гордо!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.