Наградиха шуменски криминалисти

Служители на ОДМВР-Шумен, пресекли наркоразпространение, получиха награди от  конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж” в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. Церемонията по награждаването се проведе в сряда в Благоевград.

Служители от сектор “Криминална полиция” при РУ-Шумен неутрализираха дейността на ключово звено в наркоразпространението в Шуменско и не допуснаха до пазара да стигнат над 500 дози наркотични вещества.

Работата за разобличаване на престъпната група започнала още през ноември м.г. и даде резултат в края на февруари 2016 г. На 25 февруари при спецоперация криминалисти  задържаха осем лица по време на сделка с наркотични вещества. Бяха иззети амфетамини и марихуана при лични обиски, в кола и жилище. Иззети са и електронни везни, мобилни телефони, дебитни карти, 980 евро и 200 лева.

Срещу петима от задържаните беше повдигнато обвинение, а ден преди награждаването факт станаха присъди, одобрени от окръжния съд в Шумен. Както "Труд" писа, на две лица са наложени ефективни наказания и те остават в затвора, за двама наказанията са условни, един е с 1000 лв. глоба.

Екипът от сектор “Криминална полиция” при РУ-Шумен, работил по разкриване на престъплението, е пример за добросъвестно изпълнение на служебните задължения, а превенцията на престъпни деяния, свързани с наркотични вещества, е сред приоритетите в ежедневната им работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони