Наградиха 13 първенци на випуска в Шумен

13 изявени шуменски ученици, първенци на випуск 2019-та, бяха наградени на тържествена церемония в навечерието на 24 май на Паметник "Създатели на българската държава" над Шумен. Отличниците получиха грамоти и гордо се окичиха с ленти в цветовете на Шумен.

Връчи им ги кметът Любомир Христов и ги призова никога да не късат връзката с родното си място: "Много от вас ще отидат да учат извън България, не прекъсвайте връзката с вашите приятели и родители, мислете за Шумен, върнете се в Шумен! Всичко, което правим, е за вас, искаме вие да работите за този град, вярвам че ще изпълните моята препоръка и дано и родителите ви ми помогнат".

Градоначалникът поздрави порасналите момичета и момчета за постиженията им и ги насърчи да продължат да преследват целите си, да не се отказват от мечтите си, каквито и трудности да срещат занапред.

На церемонията присъстваха много учители и родители. След официалната част абитуриентите пуснаха в небето свое пъстро послание.

Наградените и техните постижения:

Александър Росенов Димитров

Първенец на випуска на СУ"Йоан Екзарх Български", профил "Хуманитарен", показал отличен успех, редовен участник в олимпиади по български език и литература, химия и опазване на околната среда, география и икономика. Основател на "Съвета на хуманитаристите" и негов председател, награден с грамота за принос в хуманитаристиката.

Анатоли Анатолиев Колев

Завършва ПЕГ "Никола Вапцаров", английски език с втори чужд руски език. Със значими успехи в олимпиади и състезания в областта на българския език и литература, чужди езици, математика и други науки. Носител на IELTS - C1 сертификат.

Катерина Стоянова Гинчева

Първенец на випуска на СУ "Панайот Волов", профил "Технологичен - Защита на информацията". Завършва с отличен успех. С постижения в Националното състезание "Стъпала на знанието" по Български език и литература" и в олимпиадата по български език и литература.

Ивайло Стоянов Калайджиев

Завършва ПГ"Нанчо Попович", профил "Природоматематически". Като председател на Градския Ученически парламент спомага за организиране на събития, участва в дейности, насочени към обединяване на младежите от града в многообразието на техните интереси.

Хакан Нихат Мехмед

Първенец на випуска на Професионална гимназия по строителство, специалност "Строителство и архитектура", с отличен успех през целия курс на обучение. Капитан е на училищния отбор в състезанието Varna Spaghetti Engineering през 2017 и 2018 г. в областта на строителството и архитектурата.

Джелян Ахмед Али

Завършва Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии, професия: "Ресторантьор", специалност: "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения". Удостоена е с награди от участия и работа по проекти.

Ростислав Бориславов Румянов

Завършва СУ "Сава Доброплодни", профил "Изкуства" с отличен успех през целия период на обучение, с активно участие в училищния живот и живота на класа. Бил е участник и говорител в клуб "Млади Шуменски воеводи", клуб "Дебати".

Дамла Трампаджъ

Завършва ПГ по селско стопанство и хранителни технологии професия "Техник-технолог по качеството на храни и напитки". Един от участниците, които представят училището по проект "Под небето на Тоскана - иновативни практики в биологичното земеделие".

Мирослав Росенов Милков

Първенец на випуска на СУ "Васил Левски", профил "Природоматематически". Активен участник в училищните спортни отбори по баскетбол и волейбол и извънкласните инициативи на класа.

Берна Стефанова

Завършва с отличен успех Духовно училище "Нювваб". Активно се включва в живота на училищната общност, участва в конкурси за рисунка, олимпиади и състезания по природни науки.

Арзу Ахмедова Исметова

Завършва СУ "Трайко Симеонов". Активен участник във всички училищни и извънкласни дейности. С участията си в ДВГ "Буратино" печели призови места и награди на национални и международни конкурси.

Рафет Седатов Исмаилов

Завършва с отличен успех ПГ по икономика, професия "Организатор интернет приложения". Лидер на отбора по статистика.

Валентин Борисов Станев

Първенец на ПГ по механотехника, професия "Техник по транспортна техника". С интереси в областта на волейбола, активен участник в училищни, общински, национални и международни събития и прояви.

Снимки Авторът

Коментари

Задължително поле