Падналата изолация няма да спре часовете в пловдивската ПГ по битова техника

Откриха нов проблем с „Боинг 737 Макс“

Астероид удари Пуерто Рико (ВИДЕО и СНИМКИ)

Днес ще е пикът на горещата вълна, обхванала Европа

Правителството на Венецуела е осуетило опит за преврат

Бедствено положение е обявено в Котел

Ердоган: Няма индикации, че Тръмп ще наложи санкции на Турция заради С-400

Спецсъдът гледа мярката на кмета на Костенец

​Промените в Закона за енергетиката влизат в НС

Маурицио Сари е най-суеверният треньор

На 27 юни 2019 да почерпят

Мюсюлманин обнови църква в Преславско Сърбин градил храма преди 122 г., сега Али Кюлюмов помогнал с работници и материали

ДАНС гони дъщерни фирми на офшорки Банките докладват за съмнителни плащания над 50 евро

Хореографът Фреди Франдзути: Еротиката е важна част от „Кармина Бурана”

„Фолксваген” предпочита София пред Измир Вече има разговори за продажбата на имот до българската столица за новия завод

Наградиха 13 първенци на випуска в Шумен

13 изявени шуменски ученици, първенци на випуск 2019-та, бяха наградени на тържествена церемония в навечерието на 24 май на Паметник „Създатели на българската държава“ над Шумен. Отличниците получиха грамоти и гордо се окичиха с ленти в цветовете на Шумен.

Връчи им ги кметът Любомир Христов и ги призова никога да не късат връзката с родното си място: „Много от вас ще отидат да учат извън България, не прекъсвайте връзката с вашите приятели и родители, мислете за Шумен, върнете се в Шумен! Всичко, което правим, е за вас, искаме вие да работите за този град, вярвам че ще изпълните моята препоръка и дано и родителите ви ми помогнат“.

Градоначалникът поздрави порасналите момичета и момчета за постиженията им и ги насърчи да продължат да преследват целите си, да не се отказват от мечтите си, каквито и трудности да срещат занапред.

На церемонията присъстваха много учители и родители. След официалната част абитуриентите пуснаха в небето свое пъстро послание.

Наградените и техните постижения:

Александър Росенов Димитров
Първенец на випуска на СУ“Йоан Екзарх Български“, профил „Хуманитарен“, показал отличен успех, редовен участник в олимпиади по български език и литература, химия и опазване на околната среда, география и икономика. Основател на „Съвета на хуманитаристите“ и негов председател, награден с грамота за принос в хуманитаристиката.

Анатоли Анатолиев Колев
Завършва ПЕГ „Никола Вапцаров“, английски език с втори чужд руски език. Със значими успехи в олимпиади и състезания в областта на българския език и литература, чужди езици, математика и други науки. Носител на IELTS – C1 сертификат.

Катерина Стоянова Гинчева
Първенец на випуска на СУ „Панайот Волов“, профил „Технологичен – Защита на информацията“. Завършва с отличен успех. С постижения в Националното състезание „Стъпала на знанието“ по Български език и литература“ и в олимпиадата по български език и литература.

Ивайло Стоянов Калайджиев
Завършва ПГ“Нанчо Попович“, профил „Природоматематически“. Като председател на Градския Ученически парламент спомага за организиране на събития, участва в дейности, насочени към обединяване на младежите от града в многообразието на техните интереси.

Хакан Нихат Мехмед
Първенец на випуска на Професионална гимназия по строителство, специалност „Строителство и архитектура“, с отличен успех през целия курс на обучение. Капитан е на училищния отбор в състезанието Varna Spaghetti Engineering през 2017 и 2018 г. в областта на строителството и архитектурата.

Джелян Ахмед Али
Завършва Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии, професия: „Ресторантьор“, специалност: „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“. Удостоена е с награди от участия и работа по проекти.

Ростислав Бориславов Румянов
Завършва СУ „Сава Доброплодни“, профил „Изкуства“ с отличен успех през целия период на обучение, с активно участие в училищния живот и живота на класа. Бил е участник и говорител в клуб „Млади Шуменски воеводи“, клуб „Дебати“.

Дамла Трампаджъ
Завършва ПГ по селско стопанство и хранителни технологии професия „Техник-технолог по качеството на храни и напитки“. Един от участниците, които представят училището по проект „Под небето на Тоскана – иновативни практики в биологичното земеделие“.

Мирослав Росенов Милков
Първенец на випуска на СУ „Васил Левски“, профил „Природоматематически“. Активен участник в училищните спортни отбори по баскетбол и волейбол и извънкласните инициативи на класа.

Берна Стефанова
Завършва с отличен успех Духовно училище „Нювваб“. Активно се включва в живота на училищната общност, участва в конкурси за рисунка, олимпиади и състезания по природни науки.

Арзу Ахмедова Исметова
Завършва СУ „Трайко Симеонов“. Активен участник във всички училищни и извънкласни дейности. С участията си в ДВГ „Буратино“ печели призови места и награди на национални и международни конкурси.

Рафет Седатов Исмаилов
Завършва с отличен успех ПГ по икономика, професия „Организатор интернет приложения“. Лидер на отбора по статистика.

Валентин Борисов Станев
Първенец на ПГ по механотехника, професия „Техник по транспортна техника“. С интереси в областта на волейбола, активен участник в училищни, общински, национални и международни събития и прояви.
Снимки Авторът

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Тая, забулената да не е първенец от мюсулманското училище до Томбул джамия?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.