Награждават добри работодатели в Шуменско

Снимка: Архив

Регионът на 10-то място по злополуки

След конкурс в Шуменско ще бъдат награждавани най-добрите работодатели. Идеята е на КНСБ и беше обсъдена на заседанието на Областния съвет по условия на труд. Конкурсът „Безопасни и здравословни условия на труд“ ще отсява заслужилите собственици на фирми в региона. Той ще бъде в три категории: за предприятия - малки, средни и големи, за специалисти по безопасност и здраве при работа, за личности с принос в популяризирането на безопасните и здравословни условия на труд. Призовете в трите категории ще се връчват на 28 април, Международен ден в памет на загиналите при трудови злополуки. Работна група от синдиката, Инспекцията по труда и представители на работодателите ще определят точните критерии за номиниране.

Област Шумен е на 10-то място в страната по брой на трудовите злополуки през м.г., сочат данните на ТД на НОИ в Шумен. През миналата година са декларирани 87 злополуки, като 5 от тях не са признати за трудови. На работни места са възникнали 71 и нито една не е със смъртен изход. През м.г. ТД на НОИ и Инспекцията по труда са извършили 20 разследвания на трудови злополуки.

За първото тримесечие на настоящата година са допуснати общо 22 злополуки, като 7 от тях са по време на отиване и връщане от работното място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България