Награждават журналисти в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ в памет на ирландската журналистка Вероника Герин

На тържествена церемония в Благоевград ще бъдат наградени журналисти, отразявали борбата с наркотичните вещества в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“. Събитието ще се проведе на 2 ноември /четвъртък/ от 11:00  часа в зала „22 септември”, съобщиха от общината.

Началото на ежегодната церемония по награждаване на журналисти и най-добър журналистически материал  ще започне с изпълнение на емблематичните артисти от Ансамбъл „Пирин“.

В тазгодишното издание на конкурса, номинациите са в няколко категории. Журналисти ще се състезават в категория „ Печатни издания“, в „Електронни медии“, „Документално кино“ . Ще бъде връчена и награда за подпомагане. В зала „22 септември“ ще пристигнат журналисти както от България, така и от Ирландия.

Конкурсът „Сърце и слово срещу наркотиците” се организира от Общински съвет по наркотични вещества, с  подкрепата на община Благоевград и Посолството на Ирландия в София. Той е в памет на ирландската журналистка Вероника Герин. Конкурсът стартира за първи път през 2007 г.

Ирландската журналистка  Вероника Герин е разстреляна показно по поръчка на наркодилъра Джон Гилиган на 26-ти юни 1996 г. – Международния ден за борба с наркоманиите, заради нейните разследващи  материали,  доказващи вината на Гилиган.

Чрез конкурса се почита   паметта  на всички журналисти, които са загинали, защитавайки обществено значими каузи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони