Награждават 20 дълголетни семейства с руски медали „За любов и вярност“

Курортен комплекс „Камчия”.

20 семейства с поне 25-годишен брачен стаж ще получат в събота руски медали „За любов и вярност“. Церемонията ще се състои край морето в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ и е организирана от представителството на Россътрудничество у нас.

Повечето от номинираните двойки са смесени – единият партньор е българин, а другият – руснак, съобщиха в аванс домакините. Медалите са учредени от Федерален организационен комитет, оглавен от съпругата на руския президент Дмитрий Медведев – Светлана. По нейна идея за символ на Деня на семейството, любовта и верността е избрана маргаритката. В Русия той се чества официално от 2008 г. на 8 юли, когато се почитат Светите князе Петър и Феврония. Край Варна празникът ще бъде отбелязан и с церемония по награждаването на призьорите в конкурса за най-хубава семейна история, обявен от преди месец от българското представителство на Россътрудничество.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. РУСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ, ГАЛИНКЕ, В 2008 БЕШЕ ДИМОН, ТЕ СИ СЕ РЕДУВАТ С ВОВАН ПОНЯКОГА :))) А ТИ СИ Я КАРАШ ПО НАВИК

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.