Нагъл македонец кани Божидар Димитров на тв дуел

Шефът на НИМ ще приеме само ако предаването е на живо
Нашият историк иска да поставят заедно паметник на полк. Константин Каварналиев

божидар димитров

Директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров е получил покана от скандално известния скопски журналист Миленко Неделковски (вандалски унищожил паметната плоча на връх Каймакчалан, поставена в памет на загиналите български войници) за участие в неговото двучасово телевизионно предаване.

Г-н Неделковски е изявил желание да участва още един български историк, както и двама сръбски историци. Г-н Божидар Димитров се е съгласил при условие предаването да бъде пряко, т.е. да не може да се правят манипулации, както си позволи един негов колега преди 6 години.

27-2

Освен това, възползвайки се от намерението на г-н Неделковски да издига паметници на “македонски” войници, загинали в състава на българската армия във войните 1912-1918 г., Божидар Димитров моли Неделковски да съдейства пред властите в Македония, с които той очевидно е много близък, да поставят заедно паметник на полк. Константин Каварналиев, издигнат през 1916 г. на лобното му място до Валандово и разрушен през 1966 г. от сърбокомунистическите власти.

Паметникът на полк. Каварналиев вече е изработен и стои пред НИМ в очакване на разрешение на македонските власти.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Въпросния „македонец“ е нагъл сърбоман и предател на българщината.Сърбите са извършвали ужасен терор над българите,които продължават и сега.Редно е да попитам този журналист ,защо се срами да се нарече болгарин?Преди повече от век един почтен българин от Македония е казвъл,че срещу пари се изкушават да се нарекат всякакви.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.