Надал към Макенроу: Няма да се събличам

Рафаел Надал не откликна на молбата на легендата Джон Макенроу да съблече фланелката си по примера на младия американец Франсес Тиафоу, който отпразнува по този начин победата си над Григор Димитров в Мелбърн.

„Нямам такова тяло“, отговори Матадора и не пожела да слуша уверенията на Макенроу, че изглежда дори по-добре от младока.

Испанецът без особени усилия сложи край на победния път на Франсес Тиафоу на Аустрелиън оупън – 6:3, 6:4, 6:2. Следващият съперник на Надал обаче е още по-опасен – Стефанос Циципас, който взе нов скалп след този на Роджър Федерер. Младият грък се наложи със 7:5, 4:6, 6:4, 7:6 (2) над Роберто Баутиста Агут (Испания).

„Ще е интересно, усещам, че играя много добре и мисля, че мога да направя нещо срещу него – окуражи се Циципас.

Сензацията при жените Даниел Колинс също е на полуфинал след сензационен обрат за 2:6, 7:5, 6:1 срещу Анастасия Павлюченкова (Русия).

„Чувствам се странно, миналата година по това време играех на нискоразреден турнир“ призна 25-годишната американка. Тя ще спори за място на финала с Петра Квитова (Чехия), която разби с 6:1, 6:4 последната надежда на домакините Ашли Барти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт