Надал не иска рекорда на Федерер

Рафаел Надал не преследва рекорда на Роджър Федерер от 19 титли от Големия шлем. Испанският тенисист вече има 16 трофея, след като за трети път триумфира на Ю ЕС Оупън. На финала той надигра с 6:3, 6:3, 6:4 Кевин Андерсън (ЮАР).

„Три титли са много голяма разлика – заяви Матадора. – Роджър направи отличен сезон, аз също. Не се опитвам да го гоня. Може би не би трябвало да го казвам аз, но нашето поколение направи много за тениса. Затова е трудно да трупаш титли и аз се наслаждавам на всяка една...“

Надал доминираше през целия мач, а единственият коз на Андерсън бе бомбеният му сервис. 203-сантиметровият южноафриканец обаче така и не успя да се опази от пробиви в нито един от сетовете и не стигна дори до тайбрек. Тони Надал, чичо и треньор на шампиона, пък не прояви скромност като племенника си и открито заплаши рекорда на Федерер.

„Рафаел ще играе още няколко пъти на „Ролан Гарос“ и ще спечели поне още една титла от другите турнири“, смята чичо Тони.

С два трофея от Ню Йорк пък си тръгва Мартина Хингис. 37-годишната швейцарка и партньорката й Чан Юн Тан (Тайван) спечелиха женските двойки след успех с 6:3, 6:2 над чехкините Луцие Храдецка и Катерина Синякова. Преди това Хингис и Джейми Мъри станаха шампиони в смесените двойки с победа с 6:1, 4:6, 10:8 срещу Хао Чин Чан (Тайван) и Майкъл Винъс (Нова Зеландия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт