Путин с нови мерки за подпомагане на гражданите и бизнеса на Русия

Президентът Радев утвърди закона за актуализацията на държавния бюджет

За 15 дни вдигнаха на крака жена с COVID-19 39-годишна излекувана в Бургас

Рулетките без отложени налози

По-кратка пролетна ваканция за учениците, ще почиват от 17 до 20 април

Правосъдният министър Данаил Кирилов: 5 г. не проверяват системата за дела (обзор)

ЕК препоръчва несъществените пътувания до ЕС да останат ограничени до 15 май

300% ръст на онлайн покупки на фитнес уреди

Зайци с маски украсиха Смядово

Томислав Дончева: В момента се мисли за допълнителна подкрепа за малките предприятия

Стоян Мавродиев за поисканата му оставка: Премиерът е бил сериозно подведен от предоставените му анализи

Доклад прогнозира по 5 000 жертви на COVID-19 в 5 от най-засегнатите страни идната седмица

Мъж отвлече и преби бившата си в Русе, арестуваха го

Върнаха 46 шофьори от КПП-та в Шумен

Говорител на Борис Джонсън: Премиерът е „клинично стабилен“

Надзирателите от Белене искат обезщетение за нарушени трудови права

Надзирателите от Белене искат обезщетение за нарушени трудови, икономически права и интереси, съобщиха от Синдиката на служителите в затворите в България.

Осемдесет и един служители на Беленския затвор са се включили в подписка, с която настояват за спазване на Конституцията на РБ, ЗИНЗС, ППЗИНЗС, ЗМВР. Тя е адресирана до министъра на правосъдието, главния директор на ГД „Изпълнение на наказанията“, началника на Затвора – гр. Белене и председателя на УС на Синдикат на служителите в затворите в България.

С подписката се настоява за обективно отчитане, съответно заплащане на полагания труд и допълнително полаган извънреден труд, извън установеното работно време в Затвора гр. Белене, както и спазването, респективно обезпечаването на редица субективни права, регламентирани в специалните закони по отношение на служителите на институцията. С нея се иска „честно отчитане, съответно заплащане на положения от всеки един служител допълнителен извънреден труд“ съгласно разпоредбите в специалните закони, предвид постановени съдебни решения в полза на служителите.

Подписалите подписката искат в едномесечен срок да получат парично обезщетение за нарушени трудови, икономически права и интереси за 3 /три/ годишен период назад, считано от датата на входящия номер на подписка. Да им бъде изплатена и левовата равностойност за непредоставената целево предпазна храна и противоотрови за всяко дежурство /наряд/, както и разликата от 0,40ст. от сумата 1 /един/ лев за непредоставени в пълен размер тонизиращи или ободряващи напитки в нощните смени, настояват още надзирателите на затвора в гр. Белене.

Социалното недоволство в затворите продължава. Протести пред затворите днес са насрочени за Бобов дол от 9.00 ч. и Варна от 12.00 ч., във Враца и Ловеч от 9.00 ч. на 21 март и Пазарджик на 22 март. Синдикатът на служителите в затворите в България оповести програма, с която продължава кампанията „Европа и за нас“. Плана предвижда трети пореден протест в София, пред правосъдните министри на страните от ЕС на 26 март.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.