Надзиратели осъдиха Дирекцията на затворите за над 32 000 лева

Петима надзиратели от женския затвор в Сливен осъдиха Главната дирекция „Изпълнение на наказанията” за положения от тях, но неплатен извънреден и нощен труд, както и за липсата на безплатна предпазна храна в различни периоди от 2013 до 2016 година.

Дирекцията е структура на правосъдното министерство. Петимата служители работят и досега в системата. Те спечелиха и на двете съдебни инстанции. Общата сума, която дирекцията трябва да плати, надхвърля 32 хил.лева – съобщиха от Окръжния съд в Сливен, който потвърди решенията на колегите си от Районния съд.

14 хил.лева заедно с лихвите от общата сума са за неплатения труд и неполучената безплатна храна. На над 11 хил.лева възлизат съдебните такси и разноските за вещи лица по време на производствата в двете инстанции. Окръжният съд единствено е намалил размера на деловодните разноски, направени от петимата ищци - вместо по 2 300, адвокатите им ще получат по 1 400 лева хонорар.

Общата стойност на сумата е 7 хил.лева и тя също трябва да бъде платена от изгубилата процесите страна – дирекцията на затворите. Освен това бе признато за установено, че през посочения период надзирателите са имали право на допълнителен отпуск. Решенията на Окръжния съд са окончателни и не подлежат на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право