Надрусани младежи дрифтят с "Бентли", забиват се в колата на президента Вучич

Надрусани младежи са се ударили с "Бентли" в кортежа на сръбския президент Александър Вучич в Белград, нацелвайки точно неговия автомобил, съобщи blic.

Арестувани са трима души, на които е повдигнато обвинение заплаха за сигурността на президента. Задържаните са с мярка за неотклонение от 48 часа и се очаква те да бъдат разпитани утре.

Свидетели разказват, че автомобилът "Бентли", който е бил с испанска регистрация, се е движел с висока скорост на кръгово кръстовище, поднесъл е, завъртял се е и се е врязъл в колата на Александър Вучич. Други твърдят, че луксозната кола занесла, след като шофьорът й опитал да направи дрифт.

В кръвта на шофьора са открити следи от употреба на кокаин. Колоната, с която се е движел президентът, е била от три автомобила, като неговият е бил най-отпред. При удара е бил блокиран втория автомобил, в който служителите от националната служба за охрана са се оказали приклещени.

Тримата, пътували в Бентлито, са работели като охрана на популярен нощен клуб в сръбската столица. В показанията си пред полицаите те обяснили, че взели луксозния автомолил от известен сръбски футболист, чест клиент на заведението.

Според сръбските медии не става дума за опит за покушение, а за инцидент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа