Над килограм контрабандни бижута задържаха на Митница Бургас

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1557 грама контрабандни златни и сребърни изделия иззеха митническите служители на ГКПП Малко Търново и ГКПП Лесово при разкрити три опита за нелегален внос, съобщиха от Агенция „Митници“.

Огърлица и обици от злато с тегло 322 грама задържаха при проверка на 22.07.2017г. на влизащ в страната от Турция автобус, управляван от турски гражданин.

Под шофьорската седалка митническите служители от митническа мобилна група откриват черен найлонов плик, в който са увити масивните бижута.

Други недекларирани 408 грама златни и 511 грама сребърни накити са открити в дамската чанта и дрехите на българска гражданка, пътуваща с автобус от Турция за България. Автобусът с българска регистрация е пристигнал на ГКПП Малко Търново на 21.07.2017 г. около 1,30 часа . След извършения паспортен контрол е подадено искане от служителите на „Гранична полиция" за личен преглед на пътуваща жена в автобуса.

При личния преглед, извършен от митническа служителка, в джобове по дрехите и в дамската чанта на пътничката са открити пакети, съдържащи недекларирани 131 златни и 244 сребърни бижута. Срещу българската гражданка е съставен акт по Закона за митниците и Валутния закон.

При друг случай, на 20.07.2017 г., около 20.30 часа вечерта, на ГКПП Малко Търново пристига автобус, управляван от румънски гражданин, превозващ туристи от Турция за Румъния през България. Шофьорът на автобуса е декларирал, че пренася 180 грама златни накити, за които е подал валутна декларация. При измерване на декларираното от него злато, митническите служители установяват, че то е 227 грама и надхвърля декларираното количество.

При последвалата митническа проверка на автобуса и багажа на пътниците, митническите служители откриват в стари обувки на шофьора, поставени в ръчната му чанта, още два пакета с недекларирани 89 грама златни изделия. Цялото количество от 316 грама златни изделия е иззето. Срещу румънския гражданин - шофьор на автобуса, е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България