Над милион бродирани шева в уникален Phantom

Бизнесмен си поръча Rolls-Royce с бродирани рози

Шведски бизнесмен с изключителна слабост към цветята се сдоби с уникален поръчков Rolls-Royce Phantom. Лимузината е декорирана по негов вкус с флорални елементи, като за изработката са били ангажирани инженери, дизайнери, занаятчии и художници. Резултатът от техния труд е една зашеметяваща пътническа кабина, превърната в храм на цветята и украсена с повече от един милион бродирани шевове. „Това е един от най-великите автомобили Phantom на нашето време“, коментира Торстен Мюлер Йотвос, шеф на Rolls-Royce.

 

„Аз исках цветя навсякъде в лимузината и тя да се превърне в произведение на изкуството“, споделя собственикът, чието име се пази в тайна. Знае се обаче, че съпругата и две от четирите му деца носят имена на цветя. Една от дъщерите се казва Магнолия, а съпругата вероятно е Роза, защото таванът, вратите и таблото на поръчковия Phantom са украсени с розови цветове. Те пресъздават прочутата розова градина в двора на производствения център на Rolls-Royce в британския град Гуудуд в графство Съсекс. Това е единственото място в света, където расте розата фантом – специален сорт, разработен от британския градинар Филип Харкъс специално за градината на Rolls-Royce.

Тази роза е пресъздадена с майсторски бродерии в различните етапи на своето развитие – от зараждането на пъпката до цъфналия цвят. На тавана розите се преплитат с ефекта на звездното нощно небе, постигнат със стотици малки вградени LED светлинки. Около цветята „кръжат“ сини и червени пеперуди.

Цената на поръчковата лимузина се пази в тайна, но е ясно, че надвишава 400 000 евро. Един хубав подарък за Цветница за семейство, в което три дами носят имена на цветя.

Коментари

Задължително поле