Влак блъсна мъж край Благоевград

Автобус „захапа“ крака на жена и потегли

Министър Каракачанов открива исторически паметник, посветен на Дойранската епопея

Британец загуби 4 апартамента в Банско, не плащал данъци и поддръжка

Премиерът Борисов разпореди работа в пълен синхрон и в съкратени срокове относно ситуацията с язовир „Студена“ (СТЕНОГРАМА)

Внучката на Тодор Колев се снима дибидюс (СНИМКА)

Отложиха дело за избор на съветници в Горна Оряховица за изслушване на експертиза

Купуване на недвижими имоти в Гърция вече и чрез ПОС-терминал

Парламентът прие държавния бюджет за 2020 г.

Задържаха за 72 часа шофьора, причинил смърт на 5-годишно дете Обвинен е в три нарушения на Закона за движение по пътищата и за бягство от местопроизшествието

МВнР: Българите в Италия да избягват наводнените райони и най-вече Венеция

По-слаб финал на сезона отчетоха хотелите във Варненско

Адвокат на Цветан Василев: Той иска да бъде разпитан по делото „КТБ“

„Цеките“ от Efbet собственици на купища имоти за десетки милиони в България и в чужбина

Жена загина при пожар във Варна

Над половината руснаци не знят кой е построил Берлинската стена

Практически всеки руснак знае или е чувал за падането на Берлинската стена през 1989 година, но повече от половината (60%) се затрудняват да отговорят кой я е построил. Това показват данните от анкета на Всеруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), проведена по случай 30-тата годишнина от това събитие, съобщава ТАСС.

Относно причините за това събитие, руснаците отговарят, че то е резултат от смяната на политическия курс на СССР (17%), решението на Михаил Горбачов (13%), недоволството на жителите на Германия (11%), затоплянето на отношенията между страните (5%) и политическите промени по света (5%).

„Най-често руснаците споделят, че са реагирали положително на падането на Берлинската стена (28% през 2019 г. и 32% през 2009 и 2005 г.) От 10% до 14% виждат плюсове и минуси в това събитие. Само от 4% до 8% през различните години заявяват предимно негативно отношение към падането на Берлинската стена“, се казва в материала на ВЦИОМ.

Мненията на руснаци относно последствията от падането на Берлинската стена за СССР са разделени. Повече от една трета от анкетираните (37%) смятат, че падането й има положителни последици, други 35% са на противоположно мнение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.