Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Спас Русев гледа „Левски“

Въвеждат Монтесори педагогика в детските градини в Габрово Проектът стартира с 90 000 лева

НКЖИ: Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна с газ на гара Бяла

Борисов и Меркел разговарят в резиденция Бояна (СНИМКИ)

Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно детенце почина, роми окупираха разложката болница

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

Йоханес Хан: Европа не може да се сведе до банкомат

76,4 млн. лв. е проектобюджетът на Велико Търново за годината Предвидени са 300 000 лева за ремонт на пътища в населените места

Задържаният куриер на алоизмамниците имал регистрация за наркотици

Над половин милиард за образователна инфраструктура предоставя правителството на общините

Станислава Стоянова. Снимка ГЕРБ

Над половин милиард лева за ремонт и саниране на училища и детски градини по управляваната от регионалното министерство програма „Региони в растеж“, предоставя правителството на общините. Това съобщи народният представител от ГЕРБ – Велико Търново Станислава Стоянова, която е член на парламентарната Комисия по образование и наука. За първи път се предвиждат ремонти и на физкултурните салони и спортните съоръжения.

С 624 000 000 лв. ще се обновят 416 университета, училища и детски градини, които имат общо 255 269 възпитаници, обобщи Стоянова.

Народният представител припомни, че Общините Горна Оряховица и Свищов имат договори за безвъзмездна финансова помощ по инвестиционен приоритет „Образователна инфраструктура“, а Община В. Търново е в процес на подписване на договор за финансиране.

Проектът за подобряване на образователната среда в гр. Горна Оряховица е за ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ЦДГ „Бодра смяна“ и ОДЗ „Елена Грънчарова“, като размерът на безвъзмездната финансова помощ е 2 909 132,00 лв.

Обновяването на обекти на образованието в Община Свищов засяга ЦДГ №3 „Радост“, ЦДГ №1 „Васил Левски“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Овча Могила, а безвъзмездното финансиране е за 2 421 240,23 лв.
Три училища и три детски градини във В. Търново ще бъдат обновени с проект за развитие на модерна образователна инфраструктура, финансиран с 7 888 300,66 лв. по „Региони в растеж“. Училищата, в които предстои цялостна модернизация, са СУ „Владимир Комаров”, СУ „Г. С. Раковски” и „Спортно училище Велико Търново”, а детските градини са „Пролет”, „Ален мак” и „Рада войдода”.

„13 милиона за обновяване на образователни заведения се инвестират във Великотърновска област. Вярвам, че след няколко месеца ще можем да покажем на децата и родителите добрите съвременни условия. Щастлива съм, че работата на правителството на Бойко Борисов води до добри резултати, които се забелязват и оценяват. При днешната среща на премиера с кметове, ректори и директори на училища и градини, председателят на СБУ г-жа Янка Такева благодари за увеличението на работните заплати на учителите и изтъкна, че за първи път от години говорим за откриване на училища“, коментира народният представител Станислава Стоянова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.