Над 1 тон гориво задържаха митничари от Свищов

Снимка: Архив

Намерен е и нелегален алкохол

Служители на Митница Свищов задържаха над един тон гориво при две проверки в различни населени места. При едната от проверките е намерено и голямо количество алкохол.

На 21 юни в град Долни Дъбник, Плевенско, съвместно със служители на ОД МВР-Плевен, е извършена проверка на работилница за селскостопански инвентар. Открити са общо 850 литра гориво. Течността е била разпределена в 3 различни съда. Собственикът на имота не е могъл да покаже документи за произход и плащане или начисляване на дължимия акциз.

Няколко дни по-рано при друга проверка на служители на Митница Свищов в ловешкото село Голец, в две помещения, прилежащи към бивша бензиностанция, са открити 290 литра дизелово гориво, разпределено в 5 броя туби по 30 литра и 7 броя туби по 20 литра. Намерени са и 171 литра течност с мирис на спирт и алкохолно съдържание по обем 95 % vol. И двата вида акцизни стоки са без документи за произход и платен акциз.

Всички акцизни стоки са задържани, а проби от тях са изпратени за лабораторен анализ. Предстои образуване на административнонаказателно производство и по двата случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право