Над 1.6 млн. лв. за автоматизирана складова система инвестира фирма в „Тракия икономическа зона”

Автоматизирана складова система за 1 666 600 лв. закупува и въвежда в експлоатация фирма „Био Фреш“ ООД в новата си производствена база в индустриална зона „Марица“, която е част от „Тракия икономическа зона“.

Новината съобщи управителят на дружеството Спас Георгиев, а поредната инвестиция в най-бързо развиваща се индустриална зона у нас е по европроект „Подобряване на производствения капацитет в „Био Фреш“ ООД“.

Фирмата е бенефициент на безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), а продължителността на изпълнение на договора е 18 месеца. Въвеждането в експлоатация на автоматизирана складова система проекта ще позволи ефективно и ефикасно да се съхраняват произведенитеколичества, като във всеки един момент ще има информация за наличните количества, местоположение, срок на годност и др. 

Автоматизираният процес елиминира предпоставките за грешки и повишава продуктивността, а товар от своя страна понижава разходите и води до чувствително повишаване на производителността в цялото предприятие.

Прилагането на автоматизираната складова система ще увеличи поне 6 пъти използваемата площ на склада, допълни управителят на дадената през 2000 г. фирма. „Био Фреш ООД произвежда над 450 козметични продукта, като всяка година създава 30-40 нови, които се изнасят в над 60 държави – не само на традиционни пазари като Китай, Русия и Европа, а и в Азия, Америка, Канада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България