Над 10 световни звезди идват на "MTV Crashes Varna"

Над 10 звезди от световен ранг ще участват в най-голямото музикално събитие в България за тази година -„MTV Crashes Varna".

На мегасцената на Южния плаж ще има и български изпълнители, обяви на пресконференция Робърт Куирк, изпълнителен директор на компанията Action Media, която урежда домакинството на Варна  на телевизионния гигант MTV и осъществяването на проекта “Varna Beach – 2017" .

Концертът "На живо от Варна" ще бъде на 15 юли, като стартът му е следобед, а  ще продължи до сутрешните часове на другия ден. Имената на изпълнителите ще станат известни след средата на този месец, когато потвърдят участието си. Концертът  ще бъде заснет и излъчван в над 160 държави по цял свят, а 30-секунден рекламен клип, показван в страните от Европа ще загрява два месеца преди това интереса към най-голямото музикално събитие в България.

"15 юли ще бъде фантастичен ден за Варна и България. Осъществяването на такова впечатляващо MTV -събитие създава голям положителен ефект, потенциално предоставяйки изключителен икономически стимул и позитивно отношение сред младите хора", каза кметът на морската столица Иван Портних.

Варна домакинства концерт на MTV в годината, когато е Европейска младежка столица, припомни Робърт Куирк. Той посочи, че за участие в събитието вече са във връзка с 51 университети в страната и се подготвя голямо състезание между студентите.Досегашните издания на формата имат отлични финансови резултати и носят популярност за  градовете, в които се е провеждал - Ковънтри, Плимут, Корк и Манчестър, Глазгоу и Милано. Публиката за концерта в тях е варирала от 25000 до над 40 000 души.

С решение на ОбС от миналата година Варна се включи в партньорството с MTV с депозит от 50000 евро.

Билетите за концерта се пускат за продажба на 31 март и ще струват 69 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България