Мел Гибсън снима детективски сериал

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Световният бронзов медалист Антъни Иванов избра плувния басейн в Благоевград за подготовка за шампионата в Гърция

Еди Рама: Изказването ми за общ президент на Албания и Косово беше извадено от контекста

Прокуратурата предаде на съд Кирил Принца

Отнеха 2 кг злато на циганка баячка Държавата води дела за имущество за над 3 млн. лв. на Маринови от Долни Дъбник

Застрахователи осъдени да платят 128 000 лв. обезщетение на ранено дете

Строят две иновативни къщи за новия кризисен център за лица в Търново Инвестицията е за 2,1 млн.лева

Дронове могат да заместят пчелите

Силите за специални операции на България и Македония със съвместно учение през май

Пиян вокалист на „Кикимора” провали грандиозния концерт във Велико Търново със Старозагорската опера Публиката напуска залата по средата на „Children in Time“

Христина Даскалова е новият зам.-председател на Апелативен съд – Велико Търново

Над 10 тона храна за животни ще раздадат от „Четири лапи“ в Хитрино

През следващите два дни екип на „Четири лапи“ ще бъде в Хитрино, където ще раздава храна за животни на засегнатите от бедствието домакинства. Около 2 500 кг. фураж за селскостопански животни, 9 тона сено и 1 тон храна за кучета и котки вече пътуват към полуразрушеното от взрива на 10 декември шуменско село. Храната ще бъде достатъчна за всички домашни и селскостопански животни в Хитрино за следващия месец. Това съобщиха от пресцинтъра на „Четири лапи“.

През изминалата седмица малък екип на организацията за защита на животните посети засегнатия район, за да оцени нуждите на пострадалите и да остави храна за най-нуждаещите се животни – домашните и скитащи кучета и котки.

„Нуждата от храна за животните е неотложна, тъй като всичките запаси от фураж и сено са унищожени от разлива на газ, както и от водата и химикалите, използвани, за да бъде потушен пожарът,“ разказва директорът на „Четири лапи“ за България д-р Марина Иванова. „В селото се отглеждат около 150 овце, десетина крави, десетина еднокопитни, стотина патици и кокошки, 50 кучета и още толкова котки. Животните, също като хората, преживяват много тежко случилото се и много от тях са все още в шок. Екипът ни е готов да окаже и медицинска помощ на ранени и пострадали животни.“

От „Четири лапи“ оценяват предоставената помощ на около 5000 лв. и молят съпричастните да подпомогнат акцията с дарение по банковата сметка на организацията.

„Четири лапи“ е една от малкото организации за защита на животните, разполагаща с обучен екип за помощ на животни по време и след бедствия и аварии. През последните години у нас „Четири лапи“ организира спасителни мисии след наводненията в Мизия, Дебелец и Килифарево, а на Балканите – в Сърбия и Босна и Херцеговина. Специалисти от българския клон на организацията оказваха спешна помощ на животни след наводненията в Мианмар това лято, както и след урагана Хаян във Филипините в края на 2013 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете