Над 100 танцьори от страната участваха във флашмоб за рождения ден на „Зумба Un Beso” в Търново

Над 100 изкусни танцьори от 6 града на България участваха в атрактивния флашмоб по повод втория рожден ден на клуб „Зумба Un Beso” във Велико Търново.

Зумба Un Beso

Танцът бе по хореографии на инструктора по зумба в школата Борислав Иванов и беше изненада за всички случайни минувачи, които се оказаха свидетели на лудата забава. Идеята за оригиналния поздрав хрумнала на трите собственички на танцово студио UN BESO art & dance center Дарина Георгиева, Иглика Иванова и Ваня Пецурова. Те избрали три от най-популярните песни, на които Борислав Иванов води тренировките си и разпратили хореографиите на Борислав Иван на приятелите си в клубовете по зумба в Габрово, Русе, Силистра, Сливен и Троян. Близо месец всички танцьори упражнявали стъпките. Тайно тренирали и момичетата на Борислав Иванов в старата столица, за да бъде изненадата наистина красива.

„Искахме Боби да види прекрасните си хореографии отстрани. А и, когато танцуват толкова много хора, енергията е различна”, разказа Дарина Георгиева.

Клубът по зумба е част от танцовата школа Un Beso вече две години. В началото Борислав Иванов започнал да води тренировки два пъти в седмицата. Сега зумба има почти всяка вечер, заради многото желаещи да танцуват и да се забавляват.

Самият Борислав Иванов гледа спектакъла, изработен по негови хореографии, безмълвно и успя да се включи в танците, едва, когато танцьорите решиха да повторят цялото шоу отначало.

„Когато ми казаха да се явя тук, бях сигурен, че са подготвили парти за рождения ден на клуба. Но че ще видя толкова хора, събрани от различни градове, да танцуват едни и същи стъпки, никога не съм очаквал. Усещането е като да не съм на земята”, сподели инструкторът.

Зумба е латино денс аеробика, комбинация от танц и кардио. Идва от Америка и също като салсата има много силен социален характер. Тренировките преминават под звуците на най-актуалните латино хитове и хип-хоп парчета. Целта на тренировките е не просто хората да спортуват, а да се срещат, да се опознават и да се забавляват. Освен че се виждат почти всяка вечер по време на тренировките, танцьорите на Борислав Иванов често се събират на партита и ходят заедно на екскурзии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл