Над 100 000 лв. глоба за строителя бул. „Витоша“

С най-малко 100 000 лв. ще бъде глобена фирмата, която е ремонтирала столичния бул. „Витоша“. Изпълнителят „Пътища и съоръжения“ ще отнесе санцията заради забавяне и некачествено изпълнение.

Точната сума все още не е изчислена, защото първо трябва да се провери качеството на асфалта, положен по булеварда. Ако се открият забележки, фирмата ще трябва да ги ремонтира за своя сметка, което ще увеличи глобата. Всеки ден забавяне струва на строителя 30 000 лева.

Реконструкцията на бул. „Витоша“ трябваше да приключи до 15 август, но кметът на София Йорданка Фандъкова върна майсторите, защото имаше забележки.

Това трябва да служи като урок за фирмите, които работят. Безкомпромисни сме, когато става въпрос за ремонтите в столицата“, отсече Фандъкова по време на инспекция на реконструкцията на друг обект - бул. „Владимир Вазов“. Срокът, в който трябва да приключи работата там, е 15 септември. Строителите обещали да са готови още на 13-и.

Относно спекулациите, че Фандъкова е номинацията на ГЕРБ за кандидат-президент, столичният градоначалник заяви, че никой не е водил такива разговори с нея и решение все още не е взето. Кметицата отговори уклончиво на въпрос дали би приела евентуална номинация. „Нямам време за евентуалности. Нека да работим стъпка по стъпка“, каза тя.

Коментари

Задължително поле