Обрат: Без видео стена на „Герена“

Ръководството на „Левски“ промени решението си да монтира видео стена пред Сектор А, на която феновете да гледат реванша с „Ружомберок“. Препоръка на делегата на УЕФА, а също и ново обвинение, са причината за отказа на „сините“ от подобен жест към привържениците.

"Бихме искали да Ви информираме, че видео стена пред сектор „А“ на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“ за мача „Левски“ – „Ружомберок“ от първия предварителен кръг на „Лига Европа“ няма да бъде изградена. Срещата е на 18 юли, четвъртък, от 19:30 часа и в нея изтърпяваме наказание от УЕФА с лишаване от публика заради инцидентите от миналата година в мача с „Вадуц“ (Литхенщайн).

По препоръка на делегата на УЕФА в мача с „Ружомберок“ (Слвк), както и във връзка с повдигнатото срещу клуба ново обвинение от Дисциплинарната комисия на УЕФА по чл. 14 от Дисциплинарния правилник на европейската клубна централа заради издигнат флаг със забранен символ в първата среща с „Ружомберок“ преди седмица, ръководството на ПФК „Левски“ преценява, че рискът от пореден инцидент, който да донесе допълнителни тежки наказания на клуба в евротурнирите, е твърде голям и по тази причина отменя предвиденото събитие.

Извиняваме се на всички привърженици за причиненото неудобство и Ви призоваваме още веднъж да се въздържате от агресия и прояви на расизъм и ксенофобия, тъй като при следващ инцидент наказанията срещу клуба ще бъдат жестоки."

Подкрепа за столичния гранд обаче няма да липсва. Над 500 деца ще подкрепят тима от трибуните на стадион „Георги Аспарухов“ по време на реванша със словаците. „Сините“ изтърпяват наказание заради ексцесии по време на двубоя с „Вадуц“ (3:2) преди година. Но по регламент на УЕФА столичният гранд има право да допусне на съоръжението деца до 14 години, включително.

Коментари

Задължително поле