Сблъсък с интриги за Стрелците, нови доходи за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 5 април 2020 да почерпят

Зад завесата на пандемията

708 жертви на COVID-19 във Великобритания, сред тях е и 5-годишно дете

Силвио Орландо: Берлусконовците са преходни

Заловиха лидера на Ислямска държава в Афганистан (ВИДЕО)

Установено е опасно усложнение от COVID-19 – увреждане на мозъка Лекарите съветват хората, забелязали загуба на вкус и обоняние, да прекарат поне седмица у дома

Медицинският експертен съвет към правителството спира да съществува

Люксембург доживя голям футболен форум

Спад на броя на загиналите от коронавирус за денонощие в Италия

Борисов и Нетаняху обсъдиха пандемията от COVID-19

Гърция удължи мерките до 27 април

Жертвите на коронавируса по света са над 60 000

Хората без здравна застраховка в САЩ може да платят до 74 000 долара за лечение на COVID-19

Отлагат промените в Закона за енергетиката

Над 1000 консултации за кандидатстване по европроекти са дадени в Монтана за три години

Изграденият преди три години по европейска програма Областен информационен център в Монтана е предоставил досега сведения за кандидатстване по европроекти на над 1000 граждани. Основната задача на центъра е да предоставя безплатна информация за отворените за кандидатстване процедури и мерки, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове, отчетоха от Областния информационен център. В периода от 2016 до 2018 г. експертите са разяснили условията за кандидатстване и разработване на проекти на посетители в офиса, на срещи, по телефона или имейл.

Центърът предоставя информация и за разпространението на добри практики, за оперативните програми и европейските фондове, обобщени данни за изпълняваните проекти на местно ниво, както и как една идея или намерение може да намери европейско финансиране. Най-много консултации са направени за започване на бизнес чрез възможностите за финансиране по „Програма за развитие на селските райони“ 2014 – 2020 г. и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г. За трите години дейност на центъра са проведени 66 информационни срещи в общините от област Монтана, 6 срещи с местните и регионални медии и три годишни пресконференции. Екипът е участвал и организирал 10 събития в партньорство с други местни организации, 20 общи инициативи на мрежата областни центрове и информационни дни на управляващите органи на Оперативните програми, работни посещения и др.

Областният информационен център – Монтана е финансиран от Оперативна програма „Добро управление“ 2014 – 2020, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Стойността на проекта е 314 966 лева, като към момента изплатените средства са 273 392 лева. Община Монтана ще кандидатства по процедура за продължаване на дейността на националната мрежа от 27 областни информационни центъра през периода 2019-2021 г. Така центърът ще продължи да предоставя актуална, безплатна и експертна информация относно възможностите за финансова подкрепа със средства от европейските фондове, заяви зам. кметът на Монтана Тихомир Антонов.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.