Преди век са пили по-силна бира Пивоварните отварят врати за любопитните привърженици на пенливата течност

Евакуираха Мон Сен Мишел във Франция след като мъж заплаши полицай с убийство

Главният секретар на МВР Младен Маринов пред “Труд” за задържания за бомбата на мача: Важно е, че стигнахме до конкретен човек, за да се види лицето на злото

Веселин Маринов: Жената до мен в момента е жената на живота ми

Петър Москов: Започвам да работя за дясно консервативно обединение

Пламен Георгиев: Имаше поискване на подкупа много преди да бъде даден на Иванчева Обадили са се още нови свидетели по случая

Колко струва жена преди век? Как гласуват депутатите, защо поскъпва хлябът според вестниците преди 100 години

Пожари изпепелиха кола, каравана и инструменти Пожарникари спасиха от пламъците къща

Спасиха мечета в Доспатско

Да се завърнеш в твоята смарт къща… Какво е “умен дом” и какви са ползите от него?

Калфин: ОЛАФ трябва да работи заедно с европейския прокурор

Почина най-възрастният човек на света – 117-годишната японка Наби Таджима

Доброволци радват хора в беда Момче с церебрална парализа получи инвалидни количка и стол

Кога адвокатите четат Библията?

Скутер с повече мощ и стил С литър бензин се изминават 48 км

Над 1000 потребители на социални услуги в Шумен

408 души в община Шумен работят за реализиране на пет социални проекта в община Шумен и полагат грижи за над 1000 възрастни и деца. Най-големият социален проект е „Подкрепа за независим живот“, финансиран с близо 1 млн.лв. При него чрез почасови грижи са обхванати 420 нуждаещи се възрастни хора.

По друг проект, с който общината се гордее, че помага на 60 деца с увреждания и техните родители, е създаден Центърът за ранно детско развитие. Той се помещава в детска градина “Пчелица”. Усилията на рехабилитатори и социални работници са насочени за подобряване двигателното развитие на деца, към предотвратяване на изоставянето им и стимулиране, и помощ на техните родители. С 365 000 лв. дейностите ще продължат до ноември догодина.

По областния проект “Приеми ме” община Шумен е водеща в регина и 13 социални служители са поели грижата за 144 приемни семейства. В тях се настаняват от бебета до 18-годишни. В община Шумен успешно се реализира и Обществена трапезария за социално слаби, която осигурява топъл обяд за 120 души. Проектът е без лимит и може да поеме още нуждаещи се, каза зам.кметът на Шумен д-р Светлана Маркова.

Отделно в Домашния социален патронаж са наети 28 души, а те са поели грижата за изхранването на 300 пенсионери. Има възможност за увеличаване на капацитета му и обхват на повече нуждаещи се, казват от кметството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.