Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 10 декември 2019

На 10 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 10.12.2019

Тихият талант, в който всички припознават Пирло

Мишел Бачелет: Глобалното затопляне може да предизвика кризи в сферата на човешките права

Трансджендър лудост в Холивуд

Кола се преобърна и падна в коритото на Старата река в Казанлък

Москва вдига ракетен купол над Арктика

Жълт код за мъгла в 13 области утре

Две деца и двама възрастни с опасност за живота

Премиерът Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика

България е 52-ра по човешко развитие Лидери сме на Балканите, изпреварваме и Турция

Нараства интересът към къщи край Бургас Най-скъп е кв. “Братя Миладинови”

Две деца пострадаха при челен удар в Шумен

Запечатват заведения на фирми бушони Трупат задължения за 1-4 млн. лв., но не ги плащат

Над 1000 скрити писма с послания очакват да бъдат открити от горнооряховчани Инициативата е на Горнооряховския младежки парламент за 14 февруари

Над 1000 писма с послания написаха до своите съграждани момчетата и момичетата от Горнооряховския младежки парламент. Писмата ще бъдат скрити, а в деня на влюбените – 14 февруари, местните жители ще трябва да ги намерят.

В продължение на цял месец младежите от Горнооряховския младежки парламент са изработвали писмата, които ще разпръснат в целия град. Така момчетата и момичетата се надяват в Деня на влюбените да върнат интереса към старите писма и да внесат доза свежест и положителни емоции в ежедневието на своите съграждани. Пликовете са ръчно направени и украсени за да могат да бъдат забелязани, а посланията в тях са написани на ръка. „Не ги подминавайте, вземете, отворете писмото с голямо червено сърце и прочетете посланието“, канят младежите

„В свят на технологии, електричество и онлайн-пространство, сме забравили колко всъщност трудно е било да стигнеш до хората. Емоционално или чисто физически. Затова ние, от Горнооряховския младежки парламент, решихме да отправим едно предизвикателство към нашите съграждани, а и към самите себе си. До 14 февруари, признат от обществото през годините за един от най-емоционалните празници, ние упорито ще пишем нашите послания до хората“, казват младите хора. За идеята ги вдъхновява Богомила Атанасова, младо момиче с доста опит, което пише писма до непознати. Разбирайки колко много помага това на хората, тя го превръща в ежегоден конкурс, част от Meantime, описано от нея като „платформа за социална промяна”.
Така на 14 февруари из целия град ще бъдат скрити около 1000 писма, очакващи да бъдат намерени.

„Станете част от това приключени и намерете своето писмо. Нашият екип ще се подписва под писмата с различни псевдоними. Ако писмото ви е харесало и искате да отвърнете на своя подател, имате възможността да пишете до него и да изпратите своето послание на адрес Горна Оряховица, ул. „Цар Освободител” №11.

„Замислете се дали ви е харесало, как ви е накарало да се почувствате и бихте ли написали и вие едно такова писмо. Не в социалните мрежи, а на лист хартия. Това обикновено послание може да направи нечий ден щастлив. Пишете до приятел, любим, колега или до непознат“, отправят предизвикателство до своите съграждани горнооряховските младежи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.