Община Шумен свали 11 км незаконни кабели от стълбове

Трима заболяха от туберкулоза във Великотърновско за броени дни, Белодробната болница провежда профилактика

МВнР: 24-часова общонационална стачка е обявена в Гърция за 14 декември

Музикална магия с шедьоври на световната класика в коледния концерт на търновския театър

Спасители измъкнаха автомобил, паднал в река Огоста

Трудово-правна консултация на "Труд" Имам ли право на увеличение на заплатата за работа по време на празници?

47-годишна сви бижутата на съселянка в Полскотръмбешко

СГП внесе обвинителен акт срещу Даниел Митов и Христо Ангеличин за престъпление по служба

Над 60 души са ранени след експлозия в най-големия газов хъб в Австрия

Вижте кои са Сметната палата установи несъответствия в имуществените декларации на 375 лица на висши държавни длъжности (СПИСЪК)

Кола помете неправилно пресичащ пенсионер

Шест години затвор и 100 000 лв. глоба за албанец за контрабанда на 18 кг марихуана

НДК домакинства най-мащабния книжен форум у нас

Санданчанка празнува 100-годишен юбилей

В групата има двама известни дедесари Бандата за реекспорт на лекарства се разследва за укриване на данъци и пране на пари

Над 120 топготвачи ще се борят за Националната кулинарна купа в Пловдив

Майсторът на черпака Ути Бъчваров отново ще бъде сред звездите в спора за Националната кулинарна купа на България на 21 и 22 април в палата 2 на Международния панаир в Пловдив.

Над 120 топготвачи ще се борят този петък и събота за Националната кулинарна купа на България и ще демонстрират майсторските си умения в палата 2 на Международния панаир в Пловдив.

Участие в юбилейното, 10-о издание на най-престижното кулинарно състезание са заявили звездите Иван Манчев, Андре Токев, Иван Звездев, Ути Бъчваров, Таньо Шишков, Андрей Стоилов и куп водещи имена, главни готвачи на известни ресторанти и хотели и медалисти от световни състезания, съобщиха от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ). Тя е съорганизатор на Националната кулинарна купа заедно с МОН (Министерството на образованието и науката) и Съвета по туризъм в Пловдив.

Атрактивната надпревара популяризира кулинарното изкуство, утвърди се като форум за среща на професионалисти в ресторантьорството и хотелиерството. Броят на участниците постоянно се увеличава, добавиха се и нови категории.

Най-интересни за публиката са схватките за титлите „Готвач на България“ и „Кулинарен отбор на България“, които минават в 2 тура. Претендентите са поставени пред сериозни изпитания, включително бързо да измислят рецепта от продукти, които получават на старта. Очаква се топкулинарите да заложат на стари изпитани рецепти, тъй като на мода отново е българската кухня.

Все по-популярна става категорията „Сладкар на България“, а тази година виртуозите ще творят по темата „Игра на тронове“. На голям интерес се радват и по-новите раздели „Пицар на годината“ и „Паста“. Журито е от експерти от Италия, Белгия, Канада и България, които изключително стриктно преценяват оригиналността, вкусът и оформлението на ястията. Наред с изявените майстори публиката ще види и нови таланти в състезанията за най-добър млад готвач, хлебар-сладкар и сервитьор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.