Секси лъвицата Оливия Уайлд ще се пробва в режисурата Дебютният филм на мацето се казва “Booksmart”

ООН прие единодушно резолюция за прекратяване на огъня в Сирия

Филм с българско участие спечели “Златна мечка” на “Берлинале” (СНИМКИ)

Шофьорка заби колата си във бензиностанция в Благоевград

Все повече туристи от Азия идват у нас с цел винен туризъм

Работодатели дават щедри бонуси за довеждане на нов колега в офиса

Сидеров: Мога да намера нов енергиен министър

КАТ преброи 2536 ранени по-малко от лекарите Разлика с над 22% между данните на МВР и Министерство на здравеопазването установи Институтът за пътна безопасност

Забраниха играчките оръжия в пакистанска провинция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в неделя, 25 февруари 2018

Сняг и паднали дървета на Шипченския проход

Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

„Левски“ подгони вечния съперник

Цветанов в Сандански: Усилията на ГЕРБ са насочени към реализирането на успешни политики в местната власт

“Реал” се утвърди в тройката

Над 120 топготвачи ще се борят за Националната кулинарна купа в Пловдив

Майсторът на черпака Ути Бъчваров отново ще бъде сред звездите в спора за Националната кулинарна купа на България на 21 и 22 април в палата 2 на Международния панаир в Пловдив.

Над 120 топготвачи ще се борят този петък и събота за Националната кулинарна купа на България и ще демонстрират майсторските си умения в палата 2 на Международния панаир в Пловдив.

Участие в юбилейното, 10-о издание на най-престижното кулинарно състезание са заявили звездите Иван Манчев, Андре Токев, Иван Звездев, Ути Бъчваров, Таньо Шишков, Андрей Стоилов и куп водещи имена, главни готвачи на известни ресторанти и хотели и медалисти от световни състезания, съобщиха от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ). Тя е съорганизатор на Националната кулинарна купа заедно с МОН (Министерството на образованието и науката) и Съвета по туризъм в Пловдив.

Атрактивната надпревара популяризира кулинарното изкуство, утвърди се като форум за среща на професионалисти в ресторантьорството и хотелиерството. Броят на участниците постоянно се увеличава, добавиха се и нови категории.

Най-интересни за публиката са схватките за титлите “Готвач на България” и “Кулинарен отбор на България”, които минават в 2 тура. Претендентите са поставени пред сериозни изпитания, включително бързо да измислят рецепта от продукти, които получават на старта. Очаква се топкулинарите да заложат на стари изпитани рецепти, тъй като на мода отново е българската кухня.

Все по-популярна става категорията “Сладкар на България”, а тази година виртуозите ще творят по темата “Игра на тронове”. На голям интерес се радват и по-новите раздели “Пицар на годината” и “Паста”. Журито е от експерти от Италия, Белгия, Канада и България, които изключително стриктно преценяват оригиналността, вкусът и оформлението на ястията. Наред с изявените майстори публиката ще види и нови таланти в състезанията за най-добър млад готвач, хлебар-сладкар и сервитьор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.