Подслониха във фургон бездомник след опит да се самоубие Митко Каковски вече има покрив след 15 години под открито небе

Башар Асад заяви, че операцията на Турция в град Африн е подкрепа за екстремистки групировки

Проектират космически Ноев ковчег и летище за ракети Варненски ученици и студенти представят идеи в два конкурса на НАСА

Катастрофа с ТИР блокира движението по пътя между Враца и Оряхово

Карнавално шествие за Бабинден в Брестник

Втори протест срещу поскъпването на водата Добричлии правят интерактивна карта на дупките от ВиК-аварии

Арх. Здравко Здравков: Законът за София ще даде ясни регламенти по отношение на застрояването Най-високите сгради ще са в източния и западния край на града, каза главният архитект на София

БНТ не е на ръководството, нито на водещите. Още по-малко на една партия

Повишен интерес към достъпа до информация отчита Община Търговище

Родилното отделение в Благоевград с подарък от името на кмета д-р Камбитов

ТИР парна от мост на магистрала „Марица“

Гришо премина уверено през Кирьос и е на четвъртфинал на Аустрейлиън оупън (ВИДЕО)

Откриха ски сезона под връх Ком

Калоян Паргов: Вотът на недоверие разкрива слабите места в управлението и мобилизира БСП

Сирийските кюрди: Няма турски военни в Африн

Над 14 000 дела разгледал за 10 г. Административният съд в Търново

14 633 дела, от които 10 483 първоинстанционни и 4150 касационни производства, е разгледал за 10-годишното си съществуване Административният съд във Велико Търново. Приключени са 14 377 дела, като в рамките на приетия за еталон тримесечен срок за решаване на делата са били приключени 11 211, което представлява 78 на сто. Това съобщи председателят на Административен съд Велико Търново /АСВТ/ Георги Чемширов.

Той отчете, че са обжалвани 3930 съдебни акта, като от Върховния административен съд са потвърдени 2724 или 70 на сто от обжалваните, допълни Чемширов. По негови думи фактите говорят за добре свършена работа и показват, че създаването на системата от специализирани съдилища е имало смисъл. Чемширов изтъкна, че българското административно правораздаване е на трето място по бързина на съдопроизводството в целия Европейски съюз и нашата страна никога не е била критикувана от европейски институции за дейността на административните съдилища.

11 магистрати и 29 служители работят от тази година в АСВТ.
Осигуряването на подходяща сграда за нуждите на съда остава основен проблем.
„След като беше закупена в края на 2012 г. сграда на ул. „Иван Вазов” от Министерството на правосъдието и същата беше приета с протокол от януари 2013 г. и актувана за държавна собственост, не последваха никакви действия”, каза Чемширов и уточни, че проектът за ремонт на сградата е на стойност 1,6 млн. лева“, обяви Георги Чемширов.

Той информира за ползотворно сътрудничество с партньори от Германия, с Юридическия факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Старопрестолната гимназия по икономика.
На 1 март 2007 г. в България бяха разкрити специализирани административни съдилища в 28-те областни града на страната. Търновските магистрати почетоха десетгодишнината от създаването на съдебните институции тържествено в залата за наблюдение на АВС „Звук и светлина”, по-късно бе отслужен богослов в Катедралния храм.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.